Αντιδράσεις για τον σωματικό έλεγχο των γυναικών στο Κόπα Άφρικα – Αστυνομικοί πιάνουν με έμφαση το στήθος (vid)

 Αντιδράσεις για τον σωματικό έλεγχο των γυναικών στο Κόπα Άφρικα – Αστυνομικοί πιάνουν με έμφαση το στήθος (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που ανέβασε στα social media Αφρικανός δημοσιογράφος Osasu Obayiuwana και στο οποίο φαίνεται ένα από τα μέλη της ασφάλειας να ψηλαφίζει το στήθος και τους γλουτούς των γυναικών, προκειμένου να τους επιτρέψει την είσοδο στο γήπεδο. Το Κόπα Άφρικα διεξάγεται στην Ακτή Ελεφαντοστού από τις 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου και έως τώρα τραβάει την προσοχή για λόγους που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ο Νιγηριανός συντάκτης μοιράζεται το βίντεο μαζί με μια ερώτηση: «Πώς μπορούν οι αρχές της Ελεφαντοστού να πιστεύουν ότι αυτό είναι εντάξει;». Το βίντεο έγινε γρήγορα viral και έπαιξε σε μεγάλα σάιτ της υφηλίου.

Πολλοί χρήστες του X επισημαίνουν ότι η αξιωματικός που κάνει τον έλεγχο είναι γυναίκα αλλά οι περισσότεροι «κράζουν» για τον τρόπο ψαξίματος. Αρκετά ΜΜΕ γράφουν για βίντεο – ντροπή και για υπερβολικό ζήλο.

Πριν από λίγες ημέρες τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη Γουινέα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών την περασμένη Παρασκευή για τη νίκη 1-0 της εθνικής ομάδας επί της Γκάμπια.

Σχετικά Άρθρα