Μισέλ Ομπάμα: Φήμες περί υποψηφιότητας για την προεδρία των ΗΠΑ

 Μισέλ Ομπάμα: Φήμες περί υποψηφιότητας για την προεδρία των ΗΠΑ

Τον γύρο στα αμερικανικά ΜΜΕ κάνει η είδηση ότι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα ενδέχεται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2024, θέτοντας τις βάσεις για μια πιθανή αναμέτρηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εικασίες οργιάζουν μετά τη στήλη της αρθρογράφου Σίντι Άνταμς στη New York Post και την πρόβλεψη του επί χρόνια συμβούλου του Τραμπ, Ρότζερ Τζ. Στόουν Τζούνιορ, που προβλέπει το ίδιο. «Συνεχίζω να προβλέπω – όπως κάνω εδώ και πάνω από δύο χρόνια – ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 2024», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρότζερ Τζέι Στόουν Τζούνιορ, ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της Αϊόβα.

Η Άνταμς απορρίπτει το σενάριο για τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενο πιθανό πρόεδρο, επικαλούμενη την υποτιθέμενη απροθυμία του να κάνει debate και να ανταποκριθεί σε έτοιμους, γραμμένους λόγους. 

Στο άρθρο της υποστηρίζει: «Ο Μπάιντεν δεν θα συζητήσει. Δεν μπορεί. Ο αρχηγός μας δεν μπορεί καν να διαβάσει το από πριν γραμμένο σενάριο που έχει μπροστά του αρκετά γρήγορα για να προφέρει τις λέξεις. Οπότε, ξεχάστε τον, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κάνει».

Παράλληλα, η Άνταμς επεσήμανε την εκφρασμένη ανησυχία της Μισέλ Ομπάμα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024 σε συνέντευξή του σε podcast. 

Η αρθρογράφος υποδηλώνει ότι οι ανησυχίες της Ομπάμα δεν ήταν μια απλή περιστασιακή παρατήρηση αλλά μια στρατηγική κίνηση, σημειώνοντας ότι έχει στείλει μια έρευνα στους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος για να μετρήσει την υποστήριξή τους για την πιθανή υποψηφιότητά της.Η New York Post αποκαλύπτει ότι πριν από έναν και πλέον χρόνο, το καλοκαίρι του 2022, η Μισέλ Ομπάμα φέρεται να συναντήθηκε με επιφανείς διευθύνοντες συμβούλους hedge στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας: «Είμαι υποψήφια και ζητώ την υποστήριξή σας» Η Άνταμς ερμηνεύει αυτό ως ένδειξη ότι οι Ομπάμα ενθαρρύνουν διακριτικά τον Τζο Μπάιντεν να κάνει στην άκρη.

Σχετικά Άρθρα