Μεσολόγγι/Κρεοπώλης:”Ο Μπάμπης έψαχνε θησαυρούς με άλλους -Δεν μου είπε ονόματα”

 Μεσολόγγι/Κρεοπώλης:”Ο Μπάμπης έψαχνε θησαυρούς με άλλους -Δεν μου είπε ονόματα”

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ του Μεσολογγίου μετά την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη που είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου. Μετά τη μαραθώνια απολογία του στην ανακρίτρια, ο 50χρονος κρεοπώλης που κρίθηκε προφυλακιστέος, βγήκε εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου για να οδηγηθεί στο τμήμα Μεταγωγών.

Για τη «βόλτα στα φωτοβολταϊκά»

-«Πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα. Ο Μπάμπης μου είπε: ‘θα πάμε να συναντήσω κάποιον’, δεν μου είπε ποιον, και συνεχίζαμε να κάνουμε βόλτες εκεί».

-«Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;».

-«Όχι, δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες, γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, και κάναμε γύρες».

Μπορείτε να μας δείξετε το σημείο;».

-«Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη το σημείο γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη πώς είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40- 45 λεπτά».

Για ποιον λόγο στην Αστυνομία είπατε ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;».

-«Δεν το θυμάμαι ακριβώς γιατί είπα 20 λεπτά στους αστυνομικούς και δεν είχα και το κινητό μου μαζί μου για να βλέπω την ώρα».

Για την κλήση στον Μπάμπη

– «Από την άρση προκύπτει μία κλήση από εσάς στον Μπάμπη 12 δευτερολέπτων. Τι έχετε να πείτε για αυτό;».

Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα εγώ».

-«Γιατί αποκρύψατε από την αστυνομία ότι πήγατε μια βόλτα σε αυτή την περιοχή, γιατί αποκρύψατε από τη μητέρα του Μπάμπη ότι πήγατε μια βόλτα εκεί όταν έψαχνε το παιδί της;».

-«Δεν ήξερα ότι είναι αγνοούμενος μέχρι τότε και δεν θεώρησα σημαντικό να το πω ότι πήγαμε βόλτα στα φωτοβολταϊκά».

«Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα…»

– «Για ποιον λόγο είπατε στους αστυνομικούς ότι αποβιβάσατε τον Μπάμπη στον κόμβο ΤΕΙ, λίγο πριν τη διασταύρωση, 10 μέτρα πριν τη νησίδα και ότι μετά κάνατε αναστροφή και γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από μια στάση στο μίνι μάρκετ;».

– «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ούτε προφορικά ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και γι’ αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό».

Για το όπλο

«Είδα ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο. Δεν τον ρώτησα κάτι παραπάνω γι’ αυτό. Είδα την θήκη αλλά δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιου άλλου. Εγώ ξέρω μόνο ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο, ούτε φυσίγγια είδα. Όταν επιβιβάστηκε στο αμάξι τον ρώτησα: ‘τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;’ και αυτός μου είπε: ‘πάμε κάπου που με περιμένει κάποιος’».

Τι υποστήριξε για τη χρυσοθηρία

«Εδώ και δυο χρόνια στις συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες. Ξέρω ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο αλλά δεν μου έχει αναφέρει ονόματα».