Greek Mafia: Τα μέλη θα εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου στα Βαλκάνια

 Greek Mafia: Τα μέλη θα εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου στα Βαλκάνια

Απολογία στον εισαγγελέα των δύο συλληφθέντων από την Ελληνική Αστυνομία για τις δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη και Γιάννη Σκαφτούρου, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέες αποκαλύψεις για το πολυδαίδαλο κύκλωμα των νονών της νύχτας, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, φέρνει στο φως το MEGA. Την ίδια ώρα, ο δολοφονημένος Γιάννης Σκαφτούρος είχε παραθέσει γεύμα σε μέλη της μαφίας, όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα «Νέα», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βγει από το κάδρο των υποψηφίων στόχων τους.

«Έκανε το τραπέζι στους… εκτελεστές του»

Στο ίδιο τραπέζι με τους δολοφόνους του είχε καθίσει ο Γιάννης Σκαφτούρος, λίγο καιρό πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες τους, το Μάρτιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 53χρονος είχε επιχειρήσει να στήσει γέφυρες με τα μέλη της “ρωσικής μαφίας”, θεωρώντας ότι έτσι θα βγει από το στόχαστρο τους. Εν αγνοία του Σκαφτούρου, ωστόσο, εκείνοι συγκέντρωναν πληροφορίες, για την υλοποίηση της δολοφονίας σε βάρος του.

«Συμβόλαια θανάτου» στα Βαλκάνια

Δολοφονίες σε χώρες των Βαλκανίων σχεδίαζε να πραγματοποιήσει η ομάδα του εμπλέκεται με την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και συνδέεται με τις εκτελέσεις Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη.

Στόχος τους δεν ήταν άλλος από το να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα λαθραία καπνικά προϊόντα και στον τζίρο των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κακοποιός με καταγωγή από την Αλβανία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές του Μαυροβουνίου φαίνεται πως σχεδίαζε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ατόμου που εμπλέκεται με τα τσιγάρα στην συγκεκριμένη χωρά όμως ανήκει σε ομάδα γνωστού ποινικού το όνομα του οποίου έχει συμπεριληφθεί στον φάκελο της GREEK MAFIA.

Η δράση της σκληρής  εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Ουκρανία

Η εγκληματική οργάνωση με έδρα την Ουκρανία αλλά με ισχυρό παρακλάδι στην Θεσσαλονίκη δεν δίστασε πέρα από την απαγωγή σωφρονιστικού υπάλληλου στη Βόρεια Ελλάδα, να προχωρήσει και στον άγριο ξυλοδαρμό ένστολων αστυνομικών οι οποίοι δεν προχώρησαν σε καταγγελία. Από την επιχείρηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και του Ανθρωποκτονιών συνελήφθησαν δυο άτομα τα οποία ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας της μαφίας των τσιγάρων.

«Εγκέφαλος» της οργάνωσης στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ομογενής στην Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στα μέλη της GREEK MAFIA για τα οποία εικάζεται πως έδωσε την εντολή εξουδετέρωσης τους.

Αρχηγός όμως του δικτύου σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια είναι ένας Ουκρανός γνωστός με το όνομα «Εντίκ», ο οποίος κινεί τα νήματα της σκληρής και πολύ καλά δομημένης με ξεκάθαρους ρόλους οργάνωσης και είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες, κάτοικος της Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε πως στην κατοχή του είχε πλαστή ταυτότητα ολλανδικών αρχών ενώ είχε καταφέρει να βγάλει τόσο ΑΦΜ όσο και ΑΜΚΑ, χάρη στα οποία έκανε αγορές οχημάτων και όχι μόνο.

Σχετικά Άρθρα