Φοιτητικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια την Πέμπτη

 Φοιτητικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια την Πέμπτη

Οι φοιτητές αποφάσισαν νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12.00 στα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα, θα γίνει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στο Βόλο (Θόλο), στην Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), στην Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), στην Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), στο Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας). Στην Πάτρα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11.30 στην Πλατεία Αγ.Γεωργίου ενώ στα Χανιά, στις 13.00 στη Δημοτική Αγορά.

Την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου, που θα επιτρέπει την ίδρυση των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, δηλώνει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η οποία θα συμμετάσχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής τοποθετείται απέναντι στο Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο και θα προϋποθέτει εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου. Διεκδικεί, επίσης, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και της Τράπεζας Θεμάτων ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία.

Η ανακοίνωση, που εξέδωσε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, αναφέρει:

Tο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής χαιρετίζει όλους τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που στο συλλαλητήριο στις 18 Γενάρη έστειλαν για άλλη μια φορά ένα βροντερό μήνυμα να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να απαξιώσει τους στόχους και τα όνειρα των παιδιών μας. Την Πέμπτη 25 Γενάρη θα βρεθούμε ξανά μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς στο νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα προπύλαια για να διεκδικήσουμε:

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου με πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

-Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

-Να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, για να καλυφθούν όλα τα κενά σε γενικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, για καθαριότητα και σίτιση, συντηρήσεις και επισκευές στα σχολεία μας και ανέγερση νεών σχολικών μονάδων.

Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται σε όσους έχουν.

Συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε Ενώσεις και συλλόγους Γονέων ενημέρωσης για τις προωθούμενες αλλαγές. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νόμος η αδικία.