Φάμελλος για επιστολική ψήφο: Θα καταψηφίσουμε αν δεν υιοθετηθούν οι τροπολογίες μας

 Φάμελλος για επιστολική ψήφο: Θα καταψηφίσουμε αν δεν υιοθετηθούν οι τροπολογίες μας

Με την επανακατάθεση της τροπολογίας που περιλαμβάνει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους Έλληνες του εξωτερικού απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος στην αιφνιδιαστική τροπολογία Κεραμέως. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσβλητική για τη δημοκρατία την τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου αποδήμων στις εθνικές εκλογές, επισημαίνοντας παράλληλα τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο.

«Και αυτό δεν έγινε μόνο με την αιφνιδιαστική τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, που κυριολεκτικά πέταξε στο τραπέζι χθες. Αλλά και με όλη την διαδικασία που ακολούθησε πριν και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επέλεξε να προσβάλει, όχι μόνο τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία αλλά και τις προβλέψεις του Συντάγματος, που δεν προβλέπουν απλά, αλλά επιβάλλουν συναίνεση σε αυτά τα θέματα».

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο πρωθυπουργός «το έκανε αυτό γιατί το μόνο του ενδιαφέρον είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Η διαχείριση της εξουσίας και το κομματικό όφελος, και όχι η ποιότητα της δημοκρατίας και της πολιτικής».

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι «οι επιλογές του απαξιώνουν την πολιτική και οδηγούν στην απολίτικη και αντιπολιτική στάση. Και μετά προσπαθεί να μας πείσει ότι η επιδίωξή του με την επιστολική ψήφο είναι να μειώσει την αποχή, ενώ οι δικές του επιλογές απομακρύνουν όλο και περισσότερο τον πολίτη από την πολιτική. Ακόμα και η διαδικασία νομοθέτησης που ακολουθεί είναι προσβλητική και κατά παράβαση του κανονισμού».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως εφόσον η πλειοψηφία δεν υιοθέτησε τις τρεις τροπολογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, τις οποίες αποκάλεσε «απαράβατες προϋποθέσεις», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Η αντιπολίτευση αποδείχτηκε συνεπής και η κυβέρνηση ανεπαρκής και ασυνεπής» τόνισε.