Η Ακρίτα απαντά στον Ιερώνυμο: “Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα”

 Η Ακρίτα απαντά στον Ιερώνυμο: “Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Από τις Σπέτσες, όπου έφτασε το μεσημέρι για να συμμετάσχει στις εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, στην πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για δημοψήφισμα σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφους, η βουλετής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα που να αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Δηλαδή ποιες θα είναι οι ερωτήσεις; Μία που να λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και η δεύτερη που θα λέει όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίσοι; Διότι περί αυτού πρόκειται. Επίσης, άλλο είναι το κράτος και άλλο η Εκκλησία. Χαίρομαι πολύ που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναμίλησε για τον διαχωρισμό του Κράτους – Εκκλησίας κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Γιατί αποφάσισε να πάει στις Σπέτσες

«Αποφάσισα να έρθω στη συνεδρίαση. Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρέπει να πω ότι πολύ δημοκρατικά δεν με πίεσε καθόλου, ανταλλάξαμε το σκεπτικό μας και τις απόψεις μας και τελικά αποφάσισα ότι πάνω απ’ όλα και πάνω από τις ενστάσεις πρέπει να βάλω την κομματική συνοχή σε μία εποχή που εμείς βαλλόμαστε από παντού. Και από εχθρούς και από πρώην φίλους. Και όπως όλοι γνωρίζουμε από πρώην φίλους καμιά φορά είναι χειρότερο. Είμαστε μαζί όλοι εδώ», εξήγησε για την απόφασή της να πάει τελικά στις Σπέτσες.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τα «συντροφικά πυρά» (σ.σ επίθεση Καρανίκα) η κυρία Ακρίτα είπε πως «δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω, τα είπα και τελείωσε. Πάντα υπάρχουν αυτά».

Λίγο πριν, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook με την λεζάντα: “Ξεκινάμε. Στις Σπετσες αδελφές μου, στις Σπέτσες”

Σχετικά Άρθρα