Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η φαρμακοποιός που πουλούσε ναρκωτικά φάρμακα

 Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η φαρμακοποιός που πουλούσε ναρκωτικά φάρμακα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, η 50χρονη φαρμακοποιός που συνελήφθη, να πουλάει ναρκωτικά φάρμακα τα οποία δεν είχαν πάνω την ταινία γνησιότητας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί επέβαλαν στην φαρμακοποιό την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ αλλά και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφήνοντας την ελεύθερη μετά την απολογία της.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη κατηγορούμενη είχε συλληφθεί ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Εθνικής Διαφάνειας, και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας διαπιστώνεται ότι στο φαρμακείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 συσκευασίες με 1820 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία κατείχε χωρίς την ταινία γνησιότητας, ενώ εντοπίστηκαν κι άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν έφεραν τα προβλεπόμενα κουπόνια- και για την περίπτωση αυτή διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη απολογούμενη φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν ηλεκτρονικά και για λόγους οικονομικής διευκόλυνσης των πελατών της τα κρατούσε στο φαρμακείο για να τα διαθέσει σιγά σιγά όταν θα ήταν σε θέση να τα πληρώσουν.

Σχετικά Άρθρα