Σπέτσες: Στο νησί 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το πλοίο της γραμμής – Το πρόγραμμα

 Σπέτσες: Στο νησί 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το πλοίο της γραμμής – Το πρόγραμμα

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι έφτασε στο λιμάνι των Σπετσών το «FlyingCat 5» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν το πλοίο της γραμμής για να μεταβούν στο νησί του Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο του τριήμερου καλέσματος του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συνολικά 10 βουλευτές επέλεξαν να μεταβούν στις Σπέτσες με το πλοίο από Πειραιά. Πρόκειται για τους: Πέτρο Παππά, Γιώργο Καραμέρο, Χρήστο Γιαννούλη, Γιάννη Σαρακιώτη, Μίλτο Ζαμπάρα, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέτα, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Χάρη Μαμουλάκη και Αλέκο Αυλωνίτη.

Οι βουλευτές κάθισαν στον επάνω όροφο του πλοίου, με το προσωπικό να τους καλωσορίζει θερμά. Το ταξίδι κύλησε ομαλά, παρά τις κατά τόπους ταραχές που προκάλεσαν τα κατά διαστήματα αυξημένα μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι 10 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρκέστηκαν σε χαλαρές συζητήσεις, πηγαδάκια και σε τηλεφωνήματα, ενώ ορισμένοι στις ενδιάμεσες στάσεις σε Πόρο και Ύδρα πήραν την ευκαιρία για μερικές ανάσες καθαρού αέρα στον μικρό εξωτερικό χώρο που διαθέτουν τα πλοία αυτού του τύπου.

Οι υπόλοιποι βουλευτές προτίμησαν να ταξιδέψουν οδικώς μέχρι την Κόστα, ένα λιμανάκι κοντά στο Πόρτο Χέλι και από εκεί θα μεταβούν στο νησί με θαλάσσια ταξί.

Σημειώνεται ότι στις Σπέτσες δεν θα δώσουν το «παρών», όπως έχει γίνει γνωστό, τόσο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Όλγα Γεροβασίλη και η Έλενα Ακρίτα.

Το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Κασσελάκης για τους βουλευτές

Αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου στις Σπέτσες οι βουλευτές θα έχουν μερικές ώρες ξεκούρασης στα δωμάτιά τους προκειμένου να τακτοποιηθούν και ακολούθως γύρω στις 16:00 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος εργασίας, ο οποίος περιλαμβάνει το καλωσόρισμα του Στέφανου Κασσελάκη. Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές με μπουφέ στην εξοχική του κατοικία.

Την αυριανή ημέρα, Σάββατο (20/1), ο κύκλος εργασιών θα εκκινήσει από νωρίς, γύρω στις 9:00 το πρωί, με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζουν με power point τις προτάσεις τους στην ΚΟ του κόμματος. Το μεσημέρι αναμένεται ένα μικρό διάλειμμα και ακολούθως οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το δείπνο που θα παραθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης στους βουλευτές σε γνωστή ψαροταβέρνα των Σπετσών.

Ουσιαστικά το Σάββατο ολοκληρώνεται ο κύκλος εργασιών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, αφού την Κυριακή (22/1), ημέρα επιστροφής -καιρού επιτρέποντος-, δεν είναι προγραμματισμένη κάποια κομματική δραστηριότητα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα