Ρέντης: Συμπληρωματική απολογία για τον 18χρονο που έριξε τη φωτοβολίδα

 Ρέντης: Συμπληρωματική απολογία για τον 18χρονο που έριξε τη φωτοβολίδα

Για συμπληρωματική απολογία κλήθηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη η οποία είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού, σύμφωνα με το cnn.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος προφυλακίστηκε μετά την αρχική απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά, ενώ στη συνέχεια το κατηγορητήριο σε βάρος αναβαθμίστηκε μετά το θάνατο του αστυνομικού στις 27 Δεκεμβρίου.

Πλέον ο 18χρονος είναι αντιμέτωπος με το το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας που του έχει αποδοθεί, αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο 18χρονος είπε στην αρχική απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι′ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο–τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Tο ιατρικό προσωπικό είχε προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού άκρου στο πόδι του.

Σχετικά Άρθρα