ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει- Καμπάνια για την ακρίβεια, περιφερειακά συνέδρια

 ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει- Καμπάνια για την ακρίβεια, περιφερειακά συνέδρια

Στο μέτωπο της οικονομίας και ιδίως της ακρίβειας που πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στρέφει την αντιπολιτευτική τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθως διακρίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα. “Αντίπαλος μας είναι η ακρίβεια, δηλαδή η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη” λένε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο αυτό κομματικές πηγές, σημειώνοντας ότι μετά το οριζόντιο φορολογικό χαράτσι των 10.920 ευρώ για 1,3 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει νέες επιβαρύνσεις καθώς ανακοίνωσε αύξηση 3,46% στις εισφορές λόγω πληθωρισμού.

Του Ανδρέα Μαραθιά

Η νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, έρχεται να προστεθεί στην περσινή υπέρογκη αύξηση των εισφορών κατά 9,6% που απογείωσε τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, αλλά και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους κινδυνεύουν να μείνουν  χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την 1η Μαρτίου.

Και όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές “αυτά συμβαίνουν ενώ η αισχροκέρδεια ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και οι συμπολίτες μας καταφεύγουν για τα καθημερινά ψώνια τους  σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, όπου αγοράζουν τα ίδια προϊόντα ακόμη και στη μισή τιμή σε σχέση με τη χώρα μας!”

  • Μάλιστα επικαλούνται τα ρεπορτάζ των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία αποδεικνύουν ότι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν  πρόστιμα,  πωλούν τα ίδια προϊόντα  σε ακόμη μεγαλύτερες τιμές, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού. “Ουσιαστικά αποδεικνύεται  ότι τα πολυδιαφημισμένα πρόστιμα που επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι παρά ένα φτηνό επικοινωνιακό κόλπο, καθώς  τελικά το λογαριασμό τον  πληρώνουν οι πολίτες! Πρόκειται για την απόλυτη κοροϊδία του συστήματος Μητσοτάκη σε βάρος των ανυπεράσπιστων  καταναλωτών” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση επί της ουσίας εξαπατά τη μεσαία τάξη. “Δεν υπάρχει αμφιβολία: Η κυβερνητική πολιτική συνοψίζεται στο δόγμα «ο θάνατος του εμποράκου αλλά και του καταναλωτή» προς  όφελος μεμονωμένων ισχυρών συμφερόντων που κερδοσκοπούν συστηματικά” αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζουν “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εξαπάτησης της μεσαίας τάξης. Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι τελικά αγώνας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιδοτεί την  αισχροκέρδεια και διαλύει τους μικρομεσαίους της χώρας”.

  • Στο πνεύμα αυτό κινείται και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια για το κομβικό κοινωνικό ζήτημα της ακρίβειας, καταθέτοντας συγκεκριμένες, συνολικές, κοινωνικά δίκαιες προτάσεις για την ανάσχεση της ακρίβειας και την πάταξη της αισχροκέρδειας.

“Η καμπάνια για την ακρίβεια θα αποτελέσει όχι μόνο μια ευθεία επίθεση στην κερδοσκοπική φύση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και το έναυσμα της ολομέτωπης επίθεσης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πλήρη ανάκτηση της πολιτικής πρωτοβουλίας σε όλα τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής πολιτικής και της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση και στο πλαίσιο αυτό “κινητοποιεί το σύνολο των μελών του στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας προκειμένου οι αλήθειες που περιέχει η καμπάνια να φτάσουν σε κάθε ελληνικό σπίτι και να γίνουν κτήμα όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων”.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διοργανώσει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, με διττό στόχο:

  • αφενός, για να επικαιροποιήσει τις τοπικές αναπτυξιακές προτάσεις του, με το βλέμμα στην ενίσχυση της περιφέρειας και της αποκέντρωσης και
  • αφετέρου, για να ακούσει αλλά και να κινητοποιήσει τις τοπικές δυνάμεις, ώστε να συνδιαμορφώσουν μαζί μας συγκεκριμένες προτάσεις, και να αγωνιστούν μαζί μας, για την υλοποίησή τους.

Τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθούν τα Περιφερειακά Συνέδρια θα είναι αυτά της πρωτογενούς παραγωγής και της πολιτικής προστασίας, της δημόσιας, δωρεάν Υγείας, της ισχυρής και ποιοτικής δημόσιας, σχολικής και πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του δικαιώματος στη Στέγαση, των ασφαλών και γρήγορων μεταφορών και οδικών δικτύων, της ψηφιακής πρόσβασης, για μια νέα οικονομία. Άμεσα θα ξεκινήσει η προετοιμασία και η διοργάνωση των δύο πρώτων, του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Με βάση τη απόφαση της ΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “προχωρά σε ένα έκτακτο Συνέδριο ανασυγκρότησης, αναστοχασμού και επανεκκίνησης, που θα βάλει τα θεμέλια για τη νέα εποχή του μεγαλύτερου αριστερού, προοδευτικού κόμματος της χώρας μας”, ένα συνέδριο με άλλα λόγια “επικαιροποίησης της στρατηγικής” του κόμματος και ως “το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς της εποχής μας, μιας σύγχρονης, προοδευτικής παράταξης, που θα εκφράζει τα όνειρα και τις ανάγκες του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου”.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που επισημοποιήθηκε στην σύνοδο της ΚΕ:

  • ο προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθεί από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου
  • η εκλογή συνέδρων, νέων Συντονιστικών ΟΜ και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου
  • το έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 23-25/2/2024.

Σχετικά Άρθρα