Συνάντηση Δούκα με τη πρέσβη της Γαλλίας – Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Συνάντηση Δούκα με τη πρέσβη της Γαλλίας – Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υποδέχθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του την πρέσβη της Γαλλίας Λωράνς Αουέρ. Η συζήτηση αφορούσε τις δυνατότητες συνδιοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην 26η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αποφασίστηκε, επίσης, να προγραμματιστεί μία επίσκεψη της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό στην Αθήνα μέσα στην άνοιξη.

Ακόμη, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την προώθηση κοινών δράσεων που αφορούν θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τουριστικής προβολής της Αθήνας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας σημείωσε ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες. Mε το Παρίσι μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί. Πρόθεσή μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να διατηρήσουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε κρίσιμα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο Μαξίμ Ρεϊνώ, σύμβουλος της πρεσβείας για την Εσωτερική Πολιτική και τον Τύπο και ο Νικολά Εϊμπαλάν, σύμβουλος Συνεργασίας Μορφωτικών Δράσεων Πρεσβείας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

Σχετικά Άρθρα