Σόφι Ιν’τ Βελντ:”Το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα επιδεινώνεται” – Βόζενμπεργκ: “Χτυπάνε την Ελλάδα με fake news”

 Σόφι Ιν’τ Βελντ:”Το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα επιδεινώνεται” – Βόζενμπεργκ: “Χτυπάνε την Ελλάδα με fake news”

Καταπέλτης για την Ελλάδα και την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα εμφανίστηκε την Τετάρτη η Σόφι Ιν’τ Βέλτ. Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το θέμα, το οποίο βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη, η Ολλανδή εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων τόνισε ότι η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα επιδεινώνεται.“Φιμώνονται ανεξάρτητες αρχές και φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης στα ελληνικά για να απευθυνθεί στη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς και στους συγγενείς των δυστυχημάτων σε Τέμπη και Πύλο. ”Δεν θα σας αφήσουμε μέχρι να έρθει δικαιοσύνη” ήταν η ακριβής φράση της που δείχνει ότι αναμένεται να επιμείνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου τόνισε ότι η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Ποτέ δεν μάθαμε γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στα μέσα δόθηκε επιχορήγηση η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι παράνομα.

Ο ανεξάρτητος Γιώργος Κύρτσος ήταν ακόμη πιο επικριτικός: Με διέγραψαν από τη Νέα Δημοκρατία και εν συνεχεία άρχισαν να με παρακολουθούν κάτι που επιβεβαίωσε η Ανεξάρτητη Αρχή. Και τι έκαναν; Επιτέθηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή. Κύριοι του ευρωπαϊκού κόμματος έχετε ευθύνη.

Σε γραμμή υπεράσπισης της κυβέρνησης κυμάνθηκε η Ελίζα Βόζενμπεργκ ευρωβουλεύτρια της ΝΔ: “Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές. Οι Ελληνες πολίτες προτίμησαν τη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούν να χτυπήσουν την Ελλάδα με fake news σαν και αυτό των νεκρών προσφύγων στον Έβρο”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης με τη σειρά του τόνισε πως πριν τις εκλογές είχαμε τη σύλληψη δυο ανθρώπων για τη δολοφονία Καραϊβάζ, όμως σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία δεν έχουμε μάθει τίποτε παραπάνω.

Αναφορικά με την υπόθεση Predator άσκησε ευθεία κριτική στον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον τονίζοντας πως εργαλειοποίησε την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών.

Έκρουσε, εν συνεχεία, τον κώδωνα του κινδύνου για την 107η θέση της χώρας μας στο πεδίο της ανεξαρτησίας του τύπου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι ευνοούνται σκανδαλωδώς οικονομικά τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Επισφράγισμα της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη ήταν για άλλη μία φορά το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών. Μίλησε ξεκάθαρα για ένα έγκλημα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός δεν θα κληθεί να

Ο ανεξάρτητος Στέλιος Κούλογλου μίλησε για μπανανία: “Ο κ. Δημητριάδης είναι ανιψιός του Πρωθυπουργού. Απομακρύνθηκε αλλά τι κάνει τώρα; Κάθεται σε επίσημα δείπνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ο επίσης ανεξάρτητος Πέτρος Κόκκαλης είπε: “Ως Έλληνας ντρέπομαι που η Ελλάδα γίνεται αντικείμενο αρνητικής συζήτησης. Ξεχειλώνουν τα όρια του κράτος δικαίου στη χώρα μας. Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, η ΕΥΠ είναι ανεξέλεγκτη. Τα αντίβαρα αποδυναμώνονται με συστηματικές κυβερνητικές παρεμβάσεις. Ας είναι το ψήφισμά μας τον Φεβρουάριο  η αφορμή για να βρεθεί η Ελλάδα στο ύψος της περίστασης”.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων:”Δεν είναι τα πάντα άσπρα ή μαύρα. Δεν είναι όλα τέλεια αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε σοκαριστεί με τη δολοφονία του κ. Καραϊβάζ αλλά έχει γίνει πρόοδος. Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει αλλά αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των σοσιαλιστών είπε: “Επιτέλους συζητούμε την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Γιατί το ΕΛΚ υπερασπίζεται το κράτος δικαίου στις χώρες που δεν έχει την εξουσία. Στην Ελλάδα έχουμε σημαντική καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, παρακολούθηση προσώπων, δολοφονία δημοσιογράφου. Και συζητούμε για πρώτη φορά για την Ελλάδα”.

Σχετικά Άρθρα