Προπύλαια: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 Προπύλαια: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με ξεκάθαρο μήνυμα «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια στέλνουν σήμερα από πολλές πόλεις πανεκπαιδευτική απάντηση στα σχέδια για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης, ενάντια στην πολύπλευρη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα μορφωτικά δικαιώματα.

Με νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στην Καμάρα και σε πολλές ακόμα πόλεις, προβάλλουν τις πραγματικές ανάγκες απέναντι στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, ενώνουν τις διεκδικήσεις τους απαιτώντας: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες σπουδές, κάλυψη όλων των αναγκών, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πιάσει τους φοιτητές «στον ύπνο», τις απειλές και τις προσπάθειες τρομοκράτησης, την επιστράτευση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις συνελεύσεις, για δεύτερη βδομάδα οι φοιτητές μέσα από τις μαζικές διαδικασίες τους προχωρούν σε καταλήψεις και συμμετοχή στα σημερινά νέα συλλαλητήρια, με όλο και περισσότερους να μπαίνουν στον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια.

Οι φοιτητές συνεχίζουν καταλήψεις σε όλα τα ιδρύματα της Αθήνας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει η συντονισμένη πανελλαδική δράση πάνω από 150 φοιτητικών συλλόγων. Παράλληλα, σε όλες τις ΓΣ καταγγέλθηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο ΕΜΠ τη Δευτέρα, που απωθήθηκαν από τους φοιτητές.

Ένα γιγαντοπανό ανήρτησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και της χώρας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των σημερινών πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Το γιγαντοπανό στέλνει το μήνυμα: «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές – Πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα».

Σχετικά Άρθρα