Μίντλετον: Με βλέμμα σκεπτικό στο νοσοκομείο ο Γουίλιαμ -Τι λέει βρετανίδα γιατρός για το πρόβλημα υγείας

 Μίντλετον: Με βλέμμα σκεπτικό στο νοσοκομείο ο Γουίλιαμ -Τι λέει βρετανίδα γιατρός για το πρόβλημα υγείας

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέφθηκε σήμερα τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Ο 41χρονος διάδοχος του θρόνου εθεάθη να φεύγει από το νοσοκομείο The London Clinic πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού Audi, αξίας 139.000 λιρών, ακολουθούμενος από βασιλικούς σωματοφύλακες. Όπως μπορεί να δει κανείς στη φωτογραφία, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δείχνει σκεπτικός και προβληματισμένος καθώς φεύγει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα η σύζυγός του μετά τη σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υποβλήθηκε.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι «καλά», έχοντας περάσει μια δεύτερη νύχτα στο ιδιωτικό νοσοκομείο, με τον σύζυγό της, τους γονείς της και τα αδέλφια της να έχουν ακυρώσει όλα τα σχέδιά τους, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, Τζόρτζ, Σάρλοτ και Λούις.

Οι πρώτες δηλώσεις της Καμίλα για την υγεία του βασιλιά Καρόλου

Την ίδια ώρα, η βασίλισσα Καμίλα έκανε τις πρώτες της δηλώσεις σχετικά με την υγεία του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για τον διογκωμένο προστάτη του.

Μιλώντας σήμερα στο Αμπερντίν, η βασίλισσα Καμίλα δήλωσε: «Είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά του».

Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά της για να χρειάζεται δύο εβδομάδες νοσηλεία; – Τι λέει βρετανίδα γιατρός

Το πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά η Κέιτ Μίντλετον, «μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα» αναφέρει η γενική γιατρός, Ζο Γουίλιαμς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun».

Ωστόσο, «δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε κανονικά… Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».

«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

Το παλάτι του Κένσινγκτον πάντως έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο, γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Express» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να χρειαστεί να απουσιάσει από τα βασιλικά της καθήκοντα σχεδόν επί τρεις μήνες, η καθηγήτρια Ντέμπορα Λι δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Για μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «The Sun», που σχολιάζει την ημερομηνία επιστροφής της Κέιτ στα βασιλικά της καθήκοντα, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώσει, με βάση το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα