Νορβηγία: “Παραλύει” από πρωτοφανής χιονόπτωση -Έκλεισε το αεροδρόμιο (vid)

 Νορβηγία: “Παραλύει” από πρωτοφανής χιονόπτωση -Έκλεισε το αεροδρόμιο (vid)

Εξακολουθεί να επελαύνει το σφοδρό κύμα ψύχους στη Σκανδιναβία, με τη Νορβηγία να αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις να δημιουργούν εκτεταμένα προβλήματα, ειδικά στις συγκοινωνίες, σε σημείο που έκλεισε το αεροδρόμιο του Όσλο. Την ίδια στιγμή, πολλά δρομολόγια τρένων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς ακυρώθηκαν.

Για το κλείσιμο του αεροδρομίου η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor επισήμανε τα εξής: «Αυτό είναι υπερβολικά σπάνιο υπάρχει τόσο πολύ χιόνι που οι πιλότοι δεν μπορούν να δουν τα φώτα στο έδαφος και έτσι διακόψαμε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις. Πρώτα η ασφάλεια».

Η κυκλοφορία των τρένων σε τμήματα της ανατολικής Νορβηγίας επίσης σταμάτησε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Bane Nor.

Η δημοτική αρχή στο Όσλο εκφράζει ανησυχία για τους ηλικιωμένους, με τον δήμο να ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε να ενεργοποιούνται συναγερμοί ασφαλείας.

Παρά το γεγονός ότι τα συνεργεία εκχιονισμού είναι σε ετοιμότητα, η πρόσβαση τα σπίτια είναι δύσκολη.

Στο μεταξύ, το νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο εξέδωσε προειδοποίηση λόγω χιονιού και ανέμων για τα τμήματα της νότιας και ανατολικής Νορβηγίας.

«Περιμένουμε ακόμα πολύ περισσότερο χιόνι στην ανατολική Νορβηγία» δήλωσε μετεωρολόγος, ενώ πρόσθεσε ότι η χειρότερη χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης από το Όσλο και προς τα νότια.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, το σύστημα χαμηλών πιέσεων θα κινηθεί προς τη Σουηδία, προκαλώντας σφοδρές χιονοπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα