Με ήρωα τον Κουέστα, ο Άρης απέκλεισε στα πέναλτι την ΑΕΚ

 Με ήρωα τον Κουέστα, ο Άρης απέκλεισε στα πέναλτι την ΑΕΚ

Ο Άρης πανηγύρισε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι και πήρε την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1 χάρη στα γκολ των Γκατσίνοβιτς και Μορόν, όμως ο Άρης με ήρωα τον Χουλιάν Κουέστα που έπιασε δύο πέναλτι των Βίντα και Πόνσε, πήρε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Πέναλτι έχασε και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ένωση ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιόνσον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε. Ο Γκατσίνοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Άρης ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Μορόν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Αθαναδιάδη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Μέχρι και το φινάλε της κανονικής διάρκειας οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Νταμπάνοβιτς και τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στην παράταση.

Εκεί όμως ελάχιστα πράγματα άλλαξαν, με τις δύο ομάδες να είναι ελάχιστα απειλητικές και να λύνουν τις διαφορές του στη διαδικασία των πέναλτι, όπου πήρε την πρόκριση ο Άρης.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη βάζοντας τρεις κεντρικούς μέσους στον άξονα. Τζούρασεκ και Ντουκουρέ ήταν στη μεσαία γραμμή και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα πιο μπροστά τους. Στην κορυφή έπαιξε ο Μορόν, έχοντας συμπαραστάτες τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο.

Στον αντίποδα ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λιγότερες σε σχέση με αυτό που αναμενόταν. Ο Αργεντινός κόουτς έδωσε φανέλα βασικού στους Αθανασιάδη, Μήτογλου, Γιόνσον και Μάνταλο, με τον Στίβεν Τσούμπερ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και βρήκε το γκολ λίγο πριν από την εκπνοή

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβληθούν η μια στην άλλη. Ωστόσο μετά το δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, πίεσε αρκετά τον Άρη και βρήκε το γκολ στο φινάλε.

Στην πρώτη της καλή στιγμή σκόραρε με τον Ντομαγκόι Βίντα στο 12ο λεπτό μετά από γέμισμα του Γιόνσον και κεφαλιά πάσα του Μήτογλου, ωστόσο ο Κροάτης στόπερ ήταν εκτεθειμένος όταν η μπάλα έφτασε σε αυτόν.

Στο 15 λεπτό ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή με ωραίες προοπτικές, αλλά ο Νταρίντα τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση. Πέντε λεπτά μετά ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Μπράμπετς με ωραία ενέργεια με το τακουνάκι απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά με τον Κίκε Σαβέριο στο 23ο λεπτό. Ο Μορόν έκλεψε την μπάλα από τον Γιόνσον και ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έκανε το σουτ, όμως ο Αθανασιάδης ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε εύκολα. Τέσσερα λεπτά μετά οι κίτρινοι σκόραραν με τον Μορόν που νίκησε με ωραία λόμπα τον κίπερ της ΑΕΚ, όμως κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Μετά το ακυρωθέν γκολ η Ένωση απείλησε με τρεις τελικές του Βίντα σε τρία λεπτά. Ο Κροάτης στόπερ “κατασκήνωσε” στην περιοχή του Κουέστα και είχε τρεις ευκαιρίες, όμως σε καμία δεν μπόρεσε να σκοράρει, παρότι εκτέλεσε σωστά με τον Κουέστα να τον σταματά.

Στο 35′ ο Άρης αναπτύχθηκε ωραία από τον άξονα με τον Μορόν να τροφοδοτεί με ωραία μπαλιά τρύπα τον Νταρίντα, όμως ο Τσέχος δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά. Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Ο Άρης βελτιώθηκε κι έστειλε το ματς στην παράταση

Ο Άρης κατάφερε να βρει το γκολ στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε ωραία το φάουλ από τα δεξιά και ο Μορόν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ του Μορόν ήταν αυτή που πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να γίνει πιεστική στα καρέ του Κουέστα. Στο 69′ απείλησε με τον Μάνταλο που είδε τον ανοικτό διάδρομο στην περιοχή, μπήκε εντός αυτής, αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Κουέστα.

Τρία λεπτά μετά, ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, όμως η κεφαλιά του Τσούμπερ από δύσκολη θέση δεν είχε τύχη και πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα πίεζε τα καρέ του Άρη, όμως ο Κουέστα επενέβη όπου χρειάστηκε, όπως στο σουτ του Γκατσίνοβιτς από δύσκολη γωνία. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση

Στο πρώτο μέρος της παράτασης στο παιχνίδι είχαμε λίγες καλές φάσεις και το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό. Η ΑΕΚ απείλησε με μια στατική φάση στο 93′ μετά από κεφαλιά του Βίντα με τον Μήτογλου να μην προλαβαίνει να εκτελέσει. Στο 100′ ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά αυτό σταμάτησε στο τείχος.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Πόνσε έκανε το σουτ, ο Ρόουζ τη σταμάτησε με το χέρι, αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν ότι δεν έχει κάνει παράβαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης δεν άλλαξε κάτι, οι ομάδες έγιναν ελάχιστα απειλητικές και το 1-1 παρέμεινε και στο τέλος της παράτασης με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι, όπου νίκησε ο Άρης και πήρε την πρόκριση.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Μάνταλος, Τσούμπερ.

Σχετικά Άρθρα