Μαραθωνοδρόμος στη Σιβηρία τερμάτισε… κατεψυγμένος σε θερμοκρασία -54,9 C (vid)

 Μαραθωνοδρόμος στη Σιβηρία τερμάτισε… κατεψυγμένος σε θερμοκρασία -54,9 C (vid)

Στο χωριό Οϊμιάκον της Σιβηρίας, με θερμοκρασίες κάτω από τους μείον 50 βαθμούς πραγματοποιήθηκε Μαραθώνιος, ωστόσο δεν πήγαν όλα και τόσο καλά, καθώς ο νικητής παραλίγο να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω περαιτέρω πτώσης της ήδη χαμηλής θερμοκρασίας!

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο χωριό των 462 κατοίκων έχουν να λένε ότι ο τόπος τους είναι ο πιο κρύος του πλανήτη, καθώς οι θερμοκρασίες της τάξης των μείον 50 βαθμών Κελσίου είναι φυσιολογικές για το χειμώνα!

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους ντόπιους να διοργανώνουν εκεί κάθε χρόνο στα μέσα Ιανουαρίου έναν μαραθώνιο.

Όταν οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν την Παρασκευή, το θερμόμετρο έδειχνε μείον 52 βαθμούς Κελσίου. Οι δρομείς υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις πριν από την εκκίνηση. Στη διαδρομή τούς παρείχαν ζωμό, ζεστό τσάι και σνακ στους σταθμούς βοήθειας κατά μήκος της διαδρομής.

Στον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο συμμετείχαν συνολικά 38 δρομείς, οι οποίοι ήταν τυλιγμένοι από την κορυφή ως τα νύχια ενάντια στο κρύο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νικητής ήταν ο Κονσταντίν Ντραγκούνοφ, ένας 24χρονος Ρώσος φοιτητής, ο οποίος ολοκλήρωσε τα 42,2 χιλιόμετρα σε τρεις ώρες και επτά λεπτά. Η θερμοκρασία του αέρα στον μετεωρολογικό σταθμό στο Οϊμιάκον έπεσε στους μείον 54,9 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος της διαδρομής!

Σχετικά Άρθρα