Australian Open: Με ζόρι ο Τσιτσιπάς στον τρίτο γύρο

 Australian Open: Με ζόρι ο Τσιτσιπάς στον τρίτο γύρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την πορεία του στο Australian Open, καθώς προκρίθηκε στον Γ` γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, που φιλοξενείται στην Μελβούρνη, επικρατώντας με 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4) του Αυστραλού, Τζόρνταν Τόμπσον (Νο 47 στον κόσμο). Αφού «καρδιοκτύπησε» στο πρώτο «μισό» της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και πήρε την πρόκριση με ανατροπή μετά από τρεις ώρες και 39 λεπτά, κυριαρχώντας από το τρίτο σετ και μετά.

Στον επόμενο γύρο, ο Ελληνας πρωταθλητής θ΄αντιμετωπίσει τον 19χρονο Γάλλο, Λούκα Φαν Άσε, ο οποίος επικράτησε του Ιταλού, Λορέντσο Μουσέτι με 3-2 σετ.

«Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Τζόκοβιτς, ή εγώ ή κάποιος άλλος»

Την ανακούφισή του για την νίκη του στο σημερινό παιχνίδι εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επισημαίνοντας ότι είναι ικανοποιημένος με την αποφασιστικότητα που έδειξε στο ματς.

Ο Ελληνας τενίστας αναφέρθηκε στην ανάγκη κάποιος να σταματήσει την ξέφρενη πορεία που κάνει σε κάθε τουρνουά ο Τζόκοβιτς. «Κάποιος πρέπει να κερδίσει τον Νόβακ. Ή εγώ ή κάποιος άλλος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ο τελευταίος πόντος. Η αδρεναλίνη, η ένταση του αγώνα ήταν τρομερή. Οι δύο πιάσαμε υψηλό επίπεδο τένις κατά διαστήματα. Σέρβιρα για το ματς, ο αντίπαλός μου είχε καλή επιστροφή. Ευχαριστώ τον κόσμο που με υποστήριξε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεγάλωσα παίζοντας σε άδεια κορτ, τώρα που αγωνίζομαι σε αυτές τις μεγάλες αρένες ήταν ο μεγάλος μου στόχος και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την πορεία. Είμαι εδώ, ενθουσιασμένος στο κορτ με αποφασιστικότητα. Ξέρω μέσα μου ότι είμαι ικανός να πετύχω κάποια πράγματα. Το US Open είναι από τα αγαπημένη μου τουρνουά, δεν πήγαινα σχολείο για να το παρακολουθήσω. Ο καιρός εδώ μοιάζει με αυτόν της Ελλάδας. Όταν πρέπει να παίξω τουρνουά είμαι προετοιμασμένος για κάθε σενάριο», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα