Βαγγέλης Ζαμπούνης: Η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Ιούνιο για το συμβόλαιο θανάτου

 Βαγγέλης Ζαμπούνης: Η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Ιούνιο για το συμβόλαιο θανάτου

Σε μια νέα συνταρακτική αποκάλυψη για την μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε υπάρχουν πληροφορίες μέσα από SMS πως στις αρχές του Ιουνίου του 2023 η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμου, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

  • Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτές.

Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ

Αν και ήταν γνωστό ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας και είχε προσωπική φύλαξη, το μοιραίο βράδυ της εκτέλεσής του ήταν μόνος.

  • Πληροφορίες αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες ο 44χρονος δεν είχε κανένα φρουρό, το οποίο ήταν συνειδητή επιλογή, καθώς φοβόταν την εκ των έσω προδοσία και το ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές από τους φρουρούς του σε αντίπαλη συμμορία.

Επομένως, θεωρούσε πως ήταν ασφαλέστερο να κινείται μόνος του.

“Κάποιοι γνωρίζουν μέσα στη φυλακή…”

  • Πληροφορίες μέσα από τα κελιά των φυλακών επιχειρεί να αντλήσει η ΕΛΑΣ για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τον εντολέα της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. «Κάποιοι γνωρίζουν» λέει χαρακτηριστικά ένας κρατούμενος στην τηλεόραση του STAR για τη δολοφονία του «ζαμπόν», όπως ήταν το ψευδώνυμο του 44χρονου στον κόσμο της νύχτας.

Οι Αρχές αναζητούν παλιούς γνώριμους του θύματος αλλά και άτομα που βρίσκονταν κοντά σε ποινικούς. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα βρουν την άκρη του νήματος και θα φτάσουν κοντά στους δολοφόνους.

«Σε τέτοιου είδους συμβόλαια θανάτου κανείς δεν τρώει το κεφάλι του εδώ μέσα γιατί όλοι ας πούμε κρέμονται από κάπου», προσθέτει ο κρατούμενος.

Σχετικά Άρθρα