Τεμπονέρας: Ανάγκη ενιαίου μετώπου από τις προοδευτικές δυνάμεις

 Τεμπονέρας: Ανάγκη ενιαίου μετώπου από τις προοδευτικές δυνάμεις

Την ανάγκη οι δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου να δημιουργήσουν ένα μετωπικό σχήμα σε επίπεδο βάσης, προτάσσει ο Διονύσης Τεμπονέρας. Τα σχήματα αυτά θα μπορούσαν να διαμορφωθούν είτε στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είτε συμπράξεις δυνάμεων τοπικού χαρακτήρα, όπως την αποτροπή κλεισίματος ενός τοπικού καταστήματος, ανέφερε μιλώντας στο ATTICA TV. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις κίνησης από τα κάτω.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τις ευρωεκλογές δεν θα υπάρξει ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η κοινωνική δυναμική μπορεί να επιβάλει τώρα οσμώσεις και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μπροστάρης.

Ακόμη έκανε λόγο για διαχρονική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να συνδεθεί με τον μαζικό χώρο, όπως συνδικάτα.

Μάλιστα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές, μια μεγάλη καμπάνια με απεύθυνση στο μαζικό κίνημα.

Σε ό,τι αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από θέση αρχής είναι υπέρ της ελεύθερης συμβίωσης των ανθρώπων. Επισήμανε πως πάνω στο τραπέζι είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα