Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο καθηγητής από ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος

 Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο καθηγητής από ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος

Ηλεκτροπληξία υπέστη καθηγητής του Πειραματικού γυμνασίου Ρεθύμνου, μπροστά στα μάτια των παιδιών, την ώρα που πήγε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή για το μάθημα πληροφορικής. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο καθηγητής χτυπήθηκε από το ρεύμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται. Την ίδια ώρα καθηγητές καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες του κτιρίου που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων.

Ακολουθεί το κείμενο του καθηγητή Κώστα Κοντάκου (Μαθηματικός του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης) για το περιστατικό:

«Να ζητήσω συγγνώμη από το αγαπητό κ. Μαρινάκη, τον κ. Γιωργαλή (τον τέως ), τον κ. Παπαδογιάννη (τον νυν), τον κ. Κεφαλογιάννη ή τον κ. Χνάρη, για την απογευματινή μου γκρίνια αλλά σήμερα στο σχολείο μας πήγαμε να χάσουμε έναν συνάδελφό μας, έναν πολύ καλό άνθρωπο και καλό φίλο. Και ξέρετε κύριοι πως; επειδή τον τίναξε το ρεύμα. Καθώς πήγαινε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή στο εργαστήριο πληροφορικής. Εν ώρα μαθήματος. Μπροστά στα παιδάκια. Και τινάχθηκε τρία μέτρα πίσω και προσγειώθηκε πάνω σε ένα θρανίο. Και πάρτο κάτω και το θρανίο, πάρτον κάτω και τον δάσκαλο. Και τα παιδάκια σε σοκ.

Και ευτυχώς, ήρθε άμεσα το ασθενοφόρο και τον πήγε στα επείγοντα. Και θα περάσει απόψε την νύχτα του μέσα ο δάσκαλος. Στο νοσοκομείο.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί το κτίριο που μας δώσατε να κάνουμε το μάθημα είναι προπολεμικό. Οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του κρέμονται από παντού, ετοιμόρροπα. Σε κάθε σημείο υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών, του προσωπικού, όλων μας. Όπως και τα ίδια είναι και στο διπλανό κτίριο, στο ΕΠΑΛ. Όπως και το παλιό ΤΕΙ κ. Παπαδογιάννη.

Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά θα λυθούν μόλις μας φτιάξετε το υπερσύγχρονο κτίριο στου Γάλλου. Ξέρω, ξέρω! Μα όταν θα γίνει αυτό, αν θα γίνει, εμείς θα έχουμε γεράσει κύριοι. Ή θα είμαστε πεθαμένοι. Και με όλους εμάς που σας ακούμε με υπομονή και σας πιστεύουμε τόσα χρόνια, οι επόμενοι θα γελάνε με τα χάλια μας. Ή θα κλαίνε καλύτερα; Τέλος πάνων.

Κοιτάξτε να έρθετε καμία βόλτα από το παλιό πανεπιστήμιο στα περιβόλια, να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, διότι σήμερα από θαύμα δεν κλαίμε για τον φίλο μας Θοδωρή.

Καταλαβαίνω, κύριοι βουλευτές, ότι το φλέγον και σπουδαίο ζήτημα που σας απασχολεί αυτές τις μέρες είναι να μην επιτρέψουμε στους ομοφυλόφιλους να δημιουργούν τις οικογένειες τους νόμιμα, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα πέρα από την ποιότητα της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, όπως η ενίσχυση της ιδιωτικής, αλλά αυτό… άμα βρείτε χρόνο κοιτάξτε και λίγο προς τα εμάς μπας και βγάλουμε καμία άκρη σε αυτό το κράτος».

Σχετικά Άρθρα