Λαζαρίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα ψηφίσω το ν/σ – Με έπεισε ο πρωθυπουργός

 Λαζαρίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα ψηφίσω το ν/σ – Με έπεισε ο πρωθυπουργός

Την απόφασή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης είχε εκφράσει αρχικά προβληματισμούς αλλά όπως είπε περίμενε ν’ ακούσει τον πρωθυπουργό. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και δεν υιοθετούνται οι όροι γονέας 1 και γονέας 2. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα και όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το ψηφίσω», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης ότι όσον αφορά το ζήτημα των υιοθεσιών κατά μόνας αυτές επιτρέπονται από το 1946 αλλά υπογράμμισε: «Είναι πιο ασφαλές για όλα τα παιδιά να έχουν δυο γονείς. Και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που έχουν ένα παιδί. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε επίσης όσον αφορά στο πολιτικό κόστος ότι είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. «Είμαι της σχολής Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Όταν εξέφρασα τον προβληματισμό μου δεν είχα πολλές οχλήσεις για το ένα η το άλλο».

Υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι μια πολύ προοδευτική παράταξη επισημαίνοντας ότι «Πολύ λίγοι ξέρουν ότι το 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε και ψήφισε το νόμο για την αλλαγή φύλου».