ΚΥΣΕΑ: Σαρωτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ- Ποιος είναι ο νέος αρχηγός

 ΚΥΣΕΑ: Σαρωτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ- Ποιος είναι ο νέος αρχηγός

Οι τακτικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία αναμένονται σαρωτικές με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολιτή Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να δώσει προτεραιότητα στη μείωση της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Έτσι, με βάσει τα δεδομένα αυτά, πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές σε θέσεις κλειδιά της Κατεχάκη και να τοποθετηθούν σε αυτές αξιωματικοί που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στην υπηρεσία τους. Το ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου με πληροφορίες να αναφέρουν πως στη θέση του πρόκειται να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπαρχηγός του Σώματος πρόκειται να γίνει ο υποστράτηγος Π. Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Α. Μαντζιώκας ενώ το χρίσμα των Γενικών Επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος πρόκειται να λάβουν αντίστοιχα οι υποστράτηγοι Χ. Μπουλούμπασης και Γ. Μιχαλόπουλος.

  • Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο με στόχο την ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών.