Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 4,8 Ρίχτερ στο Κρανίδι- Πολλοί μετασεισμοί

 Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 4,8 Ρίχτερ στο Κρανίδι- Πολλοί μετασεισμοί

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε στις 07:20 την περιοχή της Αργολίδας, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 14 χιλιόμετρα στον Αργολικό Κόλπο. Έγινε μάλιστα αισθητός στην Αθήνα. Μετά τον πρώτο σεισμό έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκαν τρεις μετασεισμοί εντάσεων, 2,5, 2,7 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Αθανάσιο Γκανά στην ΕΡΤ, ο σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά του Λεωνιδίου, στη μέση περίπου του Αργολικού Κόλπου. «Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα, πρέπει να περιμένουν για να δούμε. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι (σ.σ. αν είναι ο κύριος σεισμός), πρέπει να περιμένουμε. Το βάθος του ρήγματος είναι μεγάλο, μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς, δεν έχουμε όμως ιστορικό. Η περιοχή ενώ έχει μεγάλα ρήγματα, δεν έχει σεισμικόττητα».

Χρειαζόμαστε χρόνο, επέμεινε ο κ. Γκανάς, ενώ είπε ότι έγιναν δύο μετασεισμοί σε κοντινή περιοχή από το επίκεντρο της τάξεως 3,1 και 3,3 Ρίχτερ και «αυτό είναι καλό».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας είπε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, τονίζοντας ότι παρακολουθείται η σεισμική ακολουθία που επικρατεί στην περιοχή.

 Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στον newsbomb ανέφερε: «Υπάρχουν σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Είναι νωρίς να μιλάμε για κύριους σεισμούς. Παρακολουθούμε την ακολουθία των σεισμών που είναι σε εξέλιξη».

Σχετικά Άρθρα