Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Στο αεροδρόμιο συνελήφθη 64χρονος που έκανε 20 ραντεβού με ανήλικες

 Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Στο αεροδρόμιο συνελήφθη 64χρονος που έκανε 20 ραντεβού με ανήλικες

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνελήφθη 64χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε συνευρεθεί ερωτικά, έναντι αμοιβής, με ανήλικη για περισσότερες από 20 φορές, κατά τα έτη 2022 και 2023, σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας. Για το κάθε ραντεβού πλήρωνε 200 ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία σύλληψη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση μαστροπείας με θύματα ανήλικες, για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά 9 άτομα.

Ο 64χρονος φέρεται ως ένας από τους «πελάτες». Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για μία σειρά από αδικήματα, όπως «διευκόλυνση προσβολών ανηλικότητας, μαστροπεία, απάτη, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή».
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χθες και για μία 25χρονη, η οποία συνελήφθη στην Πατησίων για μαστροπεία. Φέρεται να έβρισκε πελάτες για ερωτική συνεύρεση με ανήλικες. Μάλιστα, συνόδευε τις ανήλικες στα ξενοδοχεία, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο.

Ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας

Μεταξύ των πελατών είναι ονόματα… υπεράνω πάσης υποψίας. Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά εννιά, εκ των οποίων δύο γυναίκες (ηλικίας 31 και 25 ετών) και ένας 33χρονος που κατηγορούνται για μαστροπεία, όπως και έξι άντρες που φέρονται ως «πελάτες» που συνευρέθηκαν ερωτικά έναντι αμοιβής με ανήλικες. Οι τρεις «πελάτες» κατηγορούνται για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικη κάτω των 15 ετών» και οι άλλοι τρεις για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικη άνω των 15 ετών».

Η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν στις 30 Αυγούστου 2023 όταν εμφανίστηκε στην Αστυνομία 45χρονη μητέρα 15χρονου κοριτσιού, η οποία κατήγγειλε ότι η κόρη της αποκάλυψε ότι μία ημέρα νωρίτερα (29 Αυγούστου 2023) μαζί με μία 16χρονη, συνευρέθηκαν ερωτικά έναντι αμοιβής με άντρα ονόματι «Κώστας» σε ξενοδοχείο των Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τις δυο ανήλικες στη ΓΑΔΑ, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι συναντήθηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Ελευθερίου με έναν «Κώστα» μετά από ραντεβού. Στη συνέχεια, μετέβησαν με το αυτοκίνητό του στο ξενοδοχείο των Εξαρχείων, όπου εκεί ο 64χρονος «Κώστας» παρότι γνώριζε την ανηλικότητά τους προέβη σε ερωτικές πράξεις δίνοντας σε κάθε ανήλικη από 150 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έλαβαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους. Μάλιστα, πήραν κατάθεση από τον υπάλληλο που βρισκόταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ο οποίος σημείωσε ότι είδε τις δύο νεαρές κοπέλες μαζί με έναν άντρα, ο οποίος προπλήρωσε το δωμάτιο τριών ατόμων για λίγες ώρες. Οι τρεις τους παρέμειναν στο δωμάτιο για περισσότερο από μία ώρα και αποχώρησαν όλοι μαζί.

Ο υπάλληλος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι στα μέσα του Ιουλίου του 2023 είδε τον ίδιο άντρα να μπαίνει στο ξενοδοχείο με τις ίδιες κοπέλες. Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό σε σχέση με τις κατηγορίες, καθώς τον Ιούλιο η μία από τις δύο ανήλικες δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. Ο άντρας αυτός ταυτοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τις ανήλικες.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 64χρονος είχε συνευρεθεί τουλάχιστον 20 φορές ακόμα με τη μία από τις δύο ανήλικες πληρώνοντας κάθε φορά από 200 ευρώ (κατά τα έτη 2022 και 2023). Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για μία σειρά από αδικήματα, όπως «διευκόλυνση προσβολών ανηλικότητας, μαστροπεία, απάτη, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μία 31χρονη εξωθούσε τις ανήλικες στην πορνεία από τις αρχές του 2022, λαμβάνοντας μέρος από τα χρήματα που έπαιρναν από τους πελάτες. Μάλιστα, ο πατέρας ενός εκ των δύο ανήλικων κοριτσιών προσκόμισε στην Αστυνομία μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο της κόρης, στο οποίο αποτυπώνεται η απαίτηση χρημάτων από την 31χρονη από το παιδί του (χρήματα που προέρχονταν από ερωτική συνεύρεση της ανήλικης επί χρήμασι).

Ο επιχειρηματίας από την Εκάλη

Όσον αφορά στον 33χρονο επιχειρηματία από την Εκάλη είχε καλέσει τον περασμένο Απρίλιο στο σπίτι του τη μία από τις δύο ανήλικες, η οποία τελικά μετέβη στην οικία του μαζί με μία φίλη της. Εκεί ο επιχειρηματίας φέρεται να πρότεινε στις ανήλικες να συνευρίσκονται ερωτικά με φίλους του που είναι επιχειρηματίες και έχουν πολλά λεφτά. Ανήλικη κατέθεσε ότι ανέβασε φωτογραφίες τους σε ροζ ιστοσελίδα, μέσω της οποίας έγιναν πέντε ραντεβού διάρκειας μίας ώρας σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στο Μεταξουργείου λαμβάνοντας ως αμοιβή η μία ανήλικη από 80 ευρώ τη φορά και η άλλη από 120 ευρώ τη φορά.

Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από μία φίλη της μίας εκ των δύο ανήλικων, η οποία κατέθεσε ότι γνωρίζει για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο κορίτσι, το οποίο έκανε το πρώτο ραντεβού όταν ήταν 14 ετών. Επίσης, κατέθεσε ότι υπήρχε πελάτης που δεν έδινε χρήματα αλλά «πλήρωνε» κάνοντας τατουάζ.

Σχετικά Άρθρα