Βρετανία: Απαγόρευσε την ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπ ουτ Ταχρίρ ως τρομοκρατική οργάνωση

 Βρετανία: Απαγόρευσε την ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπ ουτ Ταχρίρ ως τρομοκρατική οργάνωση

Η Βρετανία απαγόρευσε την παγκόσμια ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπ ουτ Ταχρίρ, χαρακτηρίζοντας την τρομοκρατική οργάνωση, με την επιφύλαξη της συμφωνίας του κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

«Η Χιζμπ ουτ Ταχρίρ είναι μια αντισημιτική οργάνωση που προωθεί ενεργά και ενθαρρύνει την τρομοκρατία, επαινώντας και γιορτάζοντας συν τοις άλλοις τις τρομακτικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου» ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις σε σχέση με τις επιθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.


Βρετανία: Οργάνωση που προωθεί και ενθαρρύνει την τρομοκρατία

Ο έπαινος των επιθέσεων στον οποίο προβαίνει η οργάνωση όπως και ο χαρακτηρισμός των μαχητών της Χαμάς ως ήρωες στον ιστότοπο της, συνιστούν προώθηση και ενθάρρυνση της τρομοκρατίας, πρόσθεσε ο Κλέβερλι.

Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως 14 έτη.

Η Χιζμπ ουτ Ταχρίρ δραστηριοποιείται σε 32 χώρες
Ο Κλέβερλι έχει την αρμοδιότητα να απαγορεύσει μια οργάνωση σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία εάν θεωρείται ότι η οργάνωση αυτή «συνδέεται με την τρομοκρατία και πράττει αναλόγως» σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Η Χιζμπ ουτ Ταχρίρ, με έδρα τον Λίβανο, δραστηριοποιείται σε 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα