Με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

 Με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς στον πρώτο γύρο του Australian Open, επικρατώντας 3-1 με ανατροπή, του Βέλγου τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 7), χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, κέρδισε τον Ζιζού Μπεργκς (Νο. 129) με 3-1 σετ και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, όπου φαινόταν ότι δεν είχε προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες του αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 7) έχασε το πρώτο σετ με 7-5, πληρώνοντας ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο 11ο game. Εν συνεχεία ο Μπεργκς (Νο. 129) σέρβιρε για να κλείσει το σετ και τα κατάφερε σε ένα μαραθώνιο game που κράτησε σχεδόν 13 λεπτά, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να χάνει τρία break points για να στείλει το ματς στο tiebreak.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς άρχισε να βελτιώνει το πρώτο του σερβίς, βρήκε απαντήσεις στα drop shots του Μπεργκς και έφτασε σχετικά εύκολα στο 6-1.

Στο επόμενο σετ, ο Στέφανος πήρε τα πρώτα τέσσερα games, κάνοντας δύο breaks. Ο Μπεργκς μείωσε σε 4-1, αλλά σε εκείνο το σημείο ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ. Με τον Βέλγο να χωλαίνει, ο Τσιτσιπάς δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στην ανατροπή, κερδίζοντας με 6-1 και το τρίτο σετ.

Στο τέταρτο σετ, ο Μπεργκς προσπάθησε να φανεί πιο ανταγωνιστικός και να βγάλει περισσότερη ενέργεια. Ο Στέφανος όμως, διατήρησε τον έλεγχο και την ψυχολογία της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 5-1, βγάζοντας άλλα δύο breaks. Ο Μπεργκς μείωσε ανέλπιστα σε 5-2 με δικό του break και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το σερβίς για το 5-3. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν άφησε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη και στο επόμενο service game έφτασε στο 6-3 και έκλεισε το ματς σε ακριβώς τρεις ώρες.

Παρότι χρειάστηκε ανατροπή για να έλθει η αναμενόμενη νίκη, η αλήθεια είναι πως επιβλήθηκε χωρίς να κάνει περιττές κινήσεις στο κορτ, που θα τον επιβαρύνουν. Κράτησε λοιπόν δυνάμεις για τον δεύτερο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Αλεκσάνταρ Βούκιτς (Νο. 64) – Τζόρνταν Τόμπσον (Νο. 47), αμφότεροι Αυστραλοί.

Τα σετ: 5-7, 6-1, 6-1, 6-3

Πηγή: sport24.gr

Σχετικά Άρθρα