ΗΠΑ: Ξύριζε το κεφάλι της κόρης της και έλεγε πως έχει λευχαιμία για να παίρνει επιδόματα

 ΗΠΑ: Ξύριζε το κεφάλι της κόρης της και έλεγε πως έχει λευχαιμία για να παίρνει επιδόματα

Μια μητέρα από το Οχάιο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για απάτη, προσποιούμενη πως η 7χρονη κόρη της έπασχε από καρκίνο, προκειμένου να βγάζει χιλιάδες δολάρια.

Η 41χρονη Πάμελα Ριντ, φέρεται να έλεγε ψέματα σε φίλους και την οικογένειά της επί χρόνια για την υγεία της 7χρονης κόρης της, την οποία παρουσίαζε δημοσίως στο διαδίκτυο ως ένα τυφλό και άρρωστο παιδί που έπασχε από ένα σωρό ασθένειες, όπως οξεία μυελοειδής λευχαιμία και επιληπτικές κρίσεις.

Ξύρισε μέχρι και το κεφάλι της κόρης της για να πείσει τον κόσμο

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, να ξυρίσει το κεφάλι της μικρής της κόρης, προκειμένου να πουλήσει ακόμη καλύτερα το παραμύθι της, σύμφωνα με την αστυνομία.«Τα μέλη της κοινότητας συμμετείχαν γενναιόδωρα σε προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων και είχαν κάνει χρηματικές εισφορές για να βοηθήσουν την οικογένεια να αντισταθμίσει τα ιατρικά έξοδα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη της κομητείας Νόμπλε.

Πώς πιάστηκε από τις αρχές

Το παρανοϊκό σχέδιό της όμως κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν μια νοσοκόμα του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε η κόρη της, ανακάλυψε ότι το κορίτσι δεν ήταν τυφλό από το δεξί μάτι, όπως ισχυριζόταν η μητέρα της, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης.

Η μητέρα είχε προηγουμένως πει στην νοσοκόμα ότι η τύφλωση της κόρης της ήταν αποτέλεσμα της μάχης της με τον καρκίνο και πως στο μέλλον θα εμφυτευόταν ένα πορτ για τις θεραπείες καρκίνου. Αυτά είχαν οδηγήσει στο να χάσει η 7χρονη περισσότερες από 280 σχολικές ώρες μόνο για φέτος, αναφέρουν τα έγγραφα.

H μητέρα με την μικρή της κόρη

Η υποψιασμένη νοσοκόμα, κάλεσε μάλιστα τον πάροχο υγείας της AR -έτσι αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα η 7χρονη, ο οποίος και επιβεβαίωσε την ανησυχία της. «Η AR δεν έχει καρκίνο ή λευχαιμία και ποτέ δεν είχε καρκίνο ή λευχαιμία». Όλα τα έγγραφα που παρείχε η Ριντ στο σχολείο σχετικά με τον υποτιθέμενο καρκίνο της κόρης της, ήταν όλα πλαστά, υποστήριξε ο γιατρός.

Έδινε μέχρι και φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις στην κόρη της – Γιατί το έκανε
Η Ριντ ομολόγησε τελικά αργότερα πως είχε παραποιήσει τα έγγραφα, καθώς και πως έβαζε άλλες ετικέτες επάνω στα φάρμακα ώστε να μοιάζουν με αυτά της θεραπείας του καρκίνου και πως χορήγησε στην κόρη της φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις που δεν χρειαζόταν.

Όταν ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς, η Ριντ προσπάθησε αρχικά να πει ψέματα προτού τελικά παραδεχτεί ότι τα έκανε όλα αυτά, «επειδή της άρεσε η υποστήριξη που λάμβανε ως αποτέλεσμα» αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Οι αναρτήσεις της στο Facebook

Η Ριντ δημοσίευε συστηματικά τα κατασκευασμένα ψέματα για την υγεία της κόρης της σε μια σελίδα αφιερωμένη στο Facebook από τον Οκτώβριο του 2017, όταν το κορίτσι ήταν μόλις 20 μηνών. Τότε, η μητέρα ισχυρίστηκε πως η AR έπασχε από σοβαρή απλαστική αναιμία, μια ασθένεια κατά την οποία ο μυελός των οστών δεν παράγει αρκετά κύτταρα αίματος για το σώμα, αν και δεν είναι σαφές εάν και η ασθένεια είναι επίσης επινοημένη.

Στη σελίδα της, μοιράστηκε διάφορους συνδέσμους για διαδικτυακούς εράνους όλα αυτά τα χρόνια – μερικοί από αυτούς έχουν αφαιρεθεί – οι οποίοι συγκέντρωσαν χιλιάδες δολάρια, τα οποία η Ριντ έβαλε στις τσέπες της. Ένας οργανισμός μάλιστα, ανέφερε ότι έδωσε στην οικογένεια Ριντ περίπου 8.000 δολάρια για να βοηθήσει στα έξοδα των θεραπειών για τον καρκίνο της 7χρονης, ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Μόλις δύο ημέρες πριν από την σύλληψή της, η Ριντ ισχυρίστηκε στο Facebook πως η υγεία της κόρης της επιδεινωνόταν.

«Όταν μας είπαν ότι αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη μάχη της μέχρι στιγμής, νομίζαμε ότι ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά τίποτα δεν προετοιμάζει έναν γονέα να δει κάτι τέτοιο… Οι καρδιές μας συντρίβονται με κάθε θεραπεία, κάθε δάκρυ και κάθε νύχτα που πρέπει να εξηγήσουμε, γιατί αυτήν……γιατί δεν έχουμε αυτή την απάντηση» έγραψε η Ριντ υποστηρίζοντας πως η κόρη της θα ξεκινούσε 10 εβδομάδες εντατικής θεραπείας για τον καρκίνο.

Μέχρι και η μεγάλη της κόρη πίστευε πως η αδερφή της είχε καρκίνο

Το σχέδιό της ήταν τόσο καλά στημένο που ακόμη και η άλλη κόρη της νόμιζε ότι η αδερφή της «είχε καρκίνο και ήταν βαριά άρρωστη», όπως δείχνουν τα αρχεία. Δεν είναι ωστόσο, σαφές, εάν ο σύζυγος της Ριντ ήταν στο κόλπο, αλλά δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της σύλληψής της και τα δύο παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι.