ΣΥΡΙΖΑ: Προγραμματική αντεπίθεση με προτάσεις για ακρίβεια, κόστος ρεύματος, διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας

 ΣΥΡΙΖΑ: Προγραμματική αντεπίθεση με προτάσεις για ακρίβεια, κόστος ρεύματος, διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, εξήγγειλε την προγραμματική αντεπίθεση στην οποία θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, δίνοντας έμφαση σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και σε ζητήματα που λιμνάζουν εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας, όπως ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας.

ο κ. Κασσελάκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας καθώς και πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια.

Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι και η πρόταση για την ακρίβεια όπως και οι άλλες προτάσεις θα είναι πλήρως κοστολογημένες και αιτιολογημένες. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα διαμορφώνει συνολική πρόταση για τη ανασυγκρότηση του κράτους.

Θα είναι σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη ένα μεγάλο ρηξικέλευθο πρόγραμμα για το πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος, θα είναι ένα «μεγάλο κράτος που θα λύνει τα προβλήματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει πώς θα γίνει».

“Ανακοχή” Κασσελάκη-Πολάκη: Αν δεν ήταν και ο Παύλος, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο με τον Παύλο Πολάκη θέλησε να κλείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της. «Και εγώ, αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ωρών είχαν δημιουργήσει μείζον θέμα στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τον Παύλο Πολάκη να εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τις διαρροές εις βάρος του.

Κασσελάκης: Να συζητήσουμε την πρόταση για ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές στο συνέδριο

Αναφερόμενος στην πρόταση των Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση για “μετακόμιση” του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης, τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο. Εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά”.

Στις 25/01 ξεκινά διαδικασία για Ευρωλίστα – Οι υποψήφιοι θα επιλεχτούν από τα μέλη με ψηφοφορία

Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα, στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα