Νέες απειλές απ΄τον Νασράλα: Σε κίνδυνο Η παγκόσμια ναυσιπλοΐα μετά τα αμερικανικά πλήγματα στην Υεμένη

 Νέες απειλές απ΄τον Νασράλα: Σε κίνδυνο Η παγκόσμια ναυσιπλοΐα μετά τα αμερικανικά πλήγματα στην Υεμένη

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σφάλλουν, αν νομίζουν πως οι Χούθι της Υεμένης θα σταματήσουν να αντιπαρατίθενται στο Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, και υποστήριξε πως οι ενέργειες των ΗΠΑ εκεί έχουν θέσει σε κίνδυνο όλη τη ναυσιπλοΐα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα χαρακτήρισε πράξη βλακείας τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη και τόνισε πως οι Χούθι θα συνεχίσουν να στοχοθετούν πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ και κατευθύνονται προς τα λιμάνια του.

«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ερυθρά Θάλασσα θα βλάψει όλη τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα, ακόμη και τα πλοία που δεν πηγαίνουν στην Παλαιστίνη, ακόμη και τα πλοία που δεν είναι ισραηλινά, ακόμη και τα πλοία που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, επειδή η θάλασσα έχει γίνει ένα θέατρο μαχών, πυραύλων, drones και πολεμικών πλοίων», δήλωσε ο Νασράλα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, είπε ότι η ομάδα του δεν θα σταματήσει μέχρι να τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός για τη Γάζα.

«Συνεχίζουμε και το μέτωπό μας προκαλεί απώλειες στον εχθρό και ασκεί πίεση στους εκτοπισμένους», είπε ο Νασράλα σε ομιλία του, αναφερόμενος στις δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς που έχουν εγκαταλείψει τις βόρειες συνοριακές περιοχές.

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στο βόρειο Ισραήλ την Κυριακή όταν ένας αντιαρματικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο έπληξε το σπίτι τους σε μια πόλη κοντά στα σύνορα.

Σχετικά Άρθρα