Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον νεκρό Βαγγέλη Ζαμπούνη

 Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον νεκρό Βαγγέλη Ζαμπούνη

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός στον χώρο της νύχτας, με εμπλοκή στη Greek Mafia έπεσε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής νεκρός έξω από βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο. Οι δολοφόνοι του, χρησιμοποιώντας 4 όπλα με πάνω από 100 σφαίρες τον εκτελούν εν ψυχρώ, με το αλεξίσφαιρο αμάξι του να μην μπορεί να τον προστατεύσει από τα δεκάδες πυρά. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε όπλο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Δείτε φωτογραφία ντοκουμέντο του νεκρού Βαγγέλη Ζαμπούνη μετά την μαφιόζικη εκτέλεση:

nekros 5b803

Λίγα λεπτά αργότερα οι εκτελεστές του τρέπονται σε φυγή, κινούμενοι από τη λεωφόρο Αθηνών προς το Χαϊδάρι. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής.

Το παρελθόν του

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό και Γλυφάδα, αλλά και στη Greek Mafia.

  • Το όνομά του είχε αναφερθεί σε καταθέσεις προστατευόμενης μάρτυρα – συγγενούς γνωστού ποινικού, καθώς φέρεται να είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με στόχο την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Όπως είχε καταθέσει η «Λίτσα», είχε συναντηθεί με τον Βαγγέλη Ζαμπούνη τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Μεταμόρφωση και τον οδήγησε στο σπίτι της Καλαϊτζή. Μάλιστα, όταν του ανέφερε ότι η πρόεδρος Εφετών συνοδεύεται από έναν αστυνομικό, εκείνος φέρεται να της είχε απαντήσει ότι «θα φύγει και αυτός μαζί».

Όμως το σχέδιο της δολοφονίας της δικαστικού δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Βαγγέλης Ζαμπούνης συνελήφθη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους για οπλοκατοχή.

  • Επίσης, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε αναφερθεί και σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, το 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια, αλλά και στη δολοφονία της φίλης του Κατερίνας Αναγνωστάκη – Katerina Bellamafia όπως ήταν γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα, την οποία εκτέλεσαν τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κηφισιά.

Έκαψαν ολοσχερώς το όχημα διαφυγής – Έρευνες και για μια μοτοσικλέτα

Οι δράστες εγκατέλειψαν το σημείο της δολοφονίας με ένα πολυτελές τζιπ γκρι χρώματος.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα παρόμοιο όχημα στο Σχιστό, κοντά στο Δαφνί, το οποίο εξετάζεται ότι ίσως να ήταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάρκας LEXUS, εντοπίστηκε από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας μισή ώρα μετά το συμβάν, όμως ήταν καμένο ολοκληρωτικά, με τους αστυνομικούς να δυσκολεύονται να βρουν τα στοιχεία του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους και διέφυγαν με άλλο όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το καμένο όχημα των εκτελεστών
  • Δίπλα από το σημείο όπου του έβαλαν φωτιά υπάρχει σπίτι πρώτου ορόφου όπου βρέθηκε οπή από σφαίρα στο παραθυρόφυλλο της μπαλκονόπορτας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν για οποιονδήποτε λόγο οι δράστες πυροβόλησαν κατά τη διαφυγή τους, με αποτέλεσμα «αδέσποτη» σφαίρα να καρφωθεί σε σπίτι.

Έρευνες και για μια μοτοσικλέτα που βρέθηκε στο σημείο

Επιπλέον, πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Διενεργείται λοιπόν έρευνα και για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, ενώ έχει ληφθεί οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή για να εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά Άρθρα