Εξαφάνιση 31χρονου/10η μέρα ερευνών: “Η υπόθεση φωνάζει εκκωφαντικά”

 Εξαφάνιση 31χρονου/10η μέρα ερευνών: “Η υπόθεση φωνάζει εκκωφαντικά”

Για δέκατη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για την εύρεση του 31χρονου Μπάμπη. Η αστυνομία συνεχίζει να «χτενίζει» συγκεκριμένη περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο που η κάμερα είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο του 50χρονου φίλου και του, το βράδυ της εξαφάνισης. Μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Στην αρχή, ανέφερε πως «δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά εγκλήματα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο ενός μήνα. Είμαι φύσει αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι ο Μπάμπης είναι καλά. Ωστόσο, ανησυχώ σε μεγάλο βαθμό όπως και η οικογένεια, γιατί είναι κάποια πράγματα που είναι σημαντικά και ο άνθρωπος που βρίσκεται στο «κάδρο» θα πρέπει να ανακαλέσει στην μνήμη του κάποια πράγματα. Η υπόθεση «φωνάζει» εκκωφαντικά».

«Ο Μπάμπης φαίνεται να λέει ότι μέχρι την Κυριακή θέλει πίσω τα χρήματα – και εξαφανίζεται Πέμπτη.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «Τον καλεί ο Μπάμπης να του πάει ένα αναψυκτικό και μετά να τον πάει σε ένα σημείο και τον αφήσει σε ένα σημείο για να πάει μετά με κάποιον άλλο φίλο του για κυνήγι στις 8.30 το βράδυ. Τον παίρνει από το σπίτι και τον πάει σε αυτό το σημείο.

Σε πρώτη ανάκριση ο 50χρονος δηλώνει ότι δεν ήξερε με ποιον θα πήγαινε ο Μπάμπης για κυνήγι. Σε 2η κατάθεσή του υποδεικνύει το άτομο που θα πήγαινε. Όταν η ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε το εν λόγω άτομο, αυτό το άτομο δήλωσε άγνοια, και δεν υπάρχει και καμία επαφή στα τηλέφωνα.

Δεύτερον παίρνει τον φίλο του, τον πηγαίνει στο σημείο που λέει και μετά λέει πως πηγαίνει σπίτι του. το σπίτι του από το σημείο αυτό είναι περίπου 8 λεπτά. Ο 50χρονος χάνεται για 1 ώρα περίπου, και όταν τον ρώτησε αστυνομία που ήταν αυτό το διάστημα είπε πως, δεν θυμάται, και ότι έκανε χρήση».

«Τους δύο άνδρες συνδέει και ένας δανεισμός εκ μέρους του Μπάμπη, ύψους 17.000 ευρώ στον άνθρωπο που είναι στο «κάδρο». Ο Μπάμπης φαίνεται να λέει ότι μέχρι την Κυριακή θέλει πίσω τα χρήματα – και εξαφανίζεται Πέμπτη. Αυτό φαίνεται από τα μηνύματα στο messenger και από τη διαμάχη που είχε εκείνη τη μέρα. Ο 50χρονος φέρεται να ζήτησε χτήματα για να αγοράσει κρέατα και να τα πουλήσει τις μέρες των γιορτών και έτσι στις 2 του μηνός να του τα επέστρεφε», συνέχισε.

Γιατί σβήστηκαν κάποια μηνύματα από τον 50χρονο

Όσο για τα μηνύματα που σβήστηκαν από τον 50χρονο ο ιδιωτικός ερευνητής ανέφερε: «Δεν υπήρχε λόγος να σβηστούν. Έσβησε συνομιλίες, δήλωσε πως το κινητό δεν το είχε μαζί του ενώ το είχε.

Κάποια στιγμή έκλεισε το κινητό του. Μπορεί να εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο ή άλλο αυτοκίνητο. Ο Μπάμπης είχε παράλληλα το κινητό μ την αδερφή του και από εκεί ανακτώνται τα δεδομένα».

«Υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορεί να δώσει τη λύση»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στον ALPHA τόνισε ότι «η περιοχή είναι πολύ δύσκολη να ερευνηθεί. Η λίμνη δεν έχει ορατότητα κι αν κάποιος ήθελε να κάνει κακό στον Μπάμπη, θα μπορούσε να τον κρύψει και να μην το βρει κανείς».

Στη συνέχεια τόνισε ότι μετά από έρευνες των Αρχών στο κινητό της αδερφής του Μπάμπη, τώρα οι αστυνομικοί έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένη περιοχή για τον εντοπισμό του. Και συνέχισε: «Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο. Υπάρχει ένα πρόσωπο μυστήριο που μπορεί να δώσει τη λύση».

Ωστόσο δεν θέλησε να πει ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, όμως συμπλήρωσε ότι είναι ένα πρόσωπο που γνώριζε και τον Μπάμπη και τον 50χρονο κρεοπώλη.

Στο τέλος είπε πως και το πτώμα του Μπάμπη να μην βρεθεί υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία και ψηφιακά ίχνη ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.