Δένδιας για ομόφυλα ζευγάρια: Να δούμε το τελικό κείμενο – Υπερψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης

 Δένδιας για ομόφυλα ζευγάρια: Να δούμε το τελικό κείμενο – Υπερψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης

Στα νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στον γάμο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή, τονίζοντας πως πρέπει να δούμε το τελικό κείμενο πριν πούμε οτιδήποτε, υπενθυμίζοντας πως το 2015 ήταν από αυτούς που υπερψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

Προσθέτει θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο όταν έρθει το τελικό κείμενο. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», εξηγεί. Ο κ. Δένδιας, καταλήγει, λέγοντας ότι για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα