ΗΠΑ: 20χρονη σκότωσε με φριχτό τρόπο την κόρη του συντρόφου της

 ΗΠΑ: 20χρονη σκότωσε με φριχτό τρόπο την κόρη του συντρόφου της

Η 20χρονη Aleisia Owens από την Πενσιλβάνια κατηγορείται ότι δηλητηρίασε θανάσιμα την 18 μηνών κόρη του φίλου της ταΐζοντας τη με μπαταρίες, βίδες και ασετόν, «έχοντας ψάξει πρώτα τις βλαβερές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν τα αντικείμενα αυτά σε ένα παιδί πριν από τη δολοφονία». «Οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης είναι φρικτές. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κάποιος κάνει σκόπιμα κάτι για να βλάψει ένα εντελώς αβοήθητο παιδί και μετά να παραπλανήσει τους ερευνητές για το τι συνέβη», έγραψε η γενική εισαγγελέας της Πενσιλβάνια Μισέλ Χένρι σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

«Η έρευνα δείχνει ότι, επί μήνες, η κατηγορούμενη διεξήγαγε σχολαστική έρευνα για το πώς ορισμένες ουσίες βλάπτουν τα παιδιά. Στη συνέχεια, φέρεται να ενήργησε σύμφωνα με τα ευρήματά της. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε για να λογοδοτήσουν άτομα που εν γνώσει τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων, ιδιαίτερα ευάλωτων παιδιών».

Η έρευνα ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 2023, όταν οι γιατροί κλήθηκαν σε ένα σπίτι της κομητείας Lawrence όπου η Owens ζούσε με τον φίλο της. Οι γιατροί βρήκαν την κόρη του άνδρα να μην ανταποκρίνεται. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων UPMC στο Πίτσμπουργκ όπου πέθανε μετά από τέσσερις ημέρες, στις 29 Ιουνίου.

Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κορίτσι στις 30 Ιουνίου έδειξε ότι το παιδί πέθανε από δηλητηρίαση από ακετόνη που προκάλεσε ανεπάρκεια οργάνων. Οι ειδικοί της ιατρικής διαπίστωσαν ότι το μωρό εκτέθηκε σε ακετόνη λίγο πριν νοσηλευτεί.

Αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Owens, μέσω του κινητού της, αναζήτησε πληροφορίες στο διαδίκτυο για προϊόντα οικιακής χρήσης που θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά ή να σκοτώσουν ένα παιδί.

Οι φράσεις αναζήτησης της Owens περιελάμβαναν «προϊόντα ομορφιάς που είναι δηλητηριώδη για τα παιδιά» και «φάρμακα που οδηγούν σε θανάτους από τυχαία δηλητηρίαση σε παιδιά», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το παιδί με την μητέρα του

Οι ερευνητές είπαν επίσης, ότι το παιδί είχε νοσηλευτεί μήνες πριν από το θάνατό του, αφού είχε καταπιεί μπαταρίες και βίδες.

Σχετικά Άρθρα