Κρήτη: Δίωξη για κακούργημα σε μαθητές για πλαστές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

 Κρήτη: Δίωξη για κακούργημα σε μαθητές για πλαστές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος δύο ανήλικων μαθητών γυμνασίου οι οποίοι κατηγορούνται ότι προώθησαν στο διαδίκτυο άσεμνες πλαστές φωτογραφίες συμμαθητριών τους στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι μαθητές μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο να παρακολουθήσουν πρόγραμμα με παιδοψυχολόγους στο ΕΛΜΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, τα δύο 14χρονα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, φαίνεται πως πήραν φωτογραφίες συμμαθητριών τους, τις επεξεργάστηκαν κάνοντάς τες άσεμνες και τις διακίνησαν στο διαδίκτυο.

Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που εντόπισε και συνέλαβε τα δύο παιδιά ενώ παράλληλα συνέλαβε και τους γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 13χρονου αγοριού κάνουν λόγο ότι δεχόταν απειλές και bulling από το κορίτσι που επίσης κατηγορείται και ότι τον εξανάγκασε να προχωρήσει σε αυτή την πράξη.

Ο δικηγόρος του 13χρονου κοριτσιού που κατηγορείται ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και αρνείται όσα την κατηγορεί ο συμμαθητής της.

Σε παιδαγωγική συνεδρίαση θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους δύο μαθητές.

Σχετικά Άρθρα