IDF: “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου”

 IDF: “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου”

Με αφορμή το ξεκίνημα των ακροάσεων στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη μετά την προσφυγή κατά του Ισραήλ, ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στον κόσμο να ξεχάσει τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς. «Αυτές τις ημέρες, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πολεμάμε σε έναν δίκαιο πόλεμο όπως κανένας άλλος. Έναν πόλεμο που ο εχθρός επέλεξε να ανοίξει, εν γνώσει του, καθώς πραγματοποίησε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σκληρές πράξεις που δεν έχει δει ο δυτικός κόσμος εδώ και δεκαετίες», είπε στη νυχτερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πολλές από τις φρικαλεότητες τεκμηριώνονται «από τους ίδιους τους τρομοκράτες. Όμως, παρ’ όλα αυτά, πολλοί στον κόσμο προσπαθούν να τις αγνοήσουν, σαν να μην συνέβησαν».

«Όχι, συνέβησαν. Και εμείς θυμόμαστε και δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα επιτρέψουμε στον κόσμο να ξεχάσει», τόνισε.

Μάλιστα, ο Χαγκάρι είπε στα αγγλικά ότι: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τον κόσμο να ξεχάσει τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τον κόσμο να ξεχάσει τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου».

«Ποτέ ξανά είναι το κάλεσμά μας για δράση, γιατί το ποτέ ξανά είναι τώρα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Χαγκάρι σημείωσε ότι από εδώ και πέρα δεν θα γίνονται καθημερινές ενημερώσεις για τον πόλεμο.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Σχετικά Άρθρα