Έκρηξη Πισπιρίγκου στη δίκη: “Αν έχει παρθεί απόφαση, να τελειώσουμε εδώ”

 Έκρηξη Πισπιρίγκου στη δίκη: “Αν έχει παρθεί απόφαση, να τελειώσουμε εδώ”

Η 35χρονη κατηγορούμενη κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις ενέργειες αλλά και τη συμπεριφορά της στα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε η πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα με τους τόνους να ανεβαίνουν όταν ρωτήθηκε για το εάν μάλωσε το κοριτσάκι όταν αποσωληνώθηκε.

Πρόεδρος: Ήρθε νοσηλεύτρια που κατέθεσε ότι μαλώσατε τη Τζωρτζίνα, γιατί δεν κατάπινε τα σάλια της και ήταν χειριστικό.
Κατηγορούμενη: Ντροπή πια… Μια για τα νύχια μου, μια για τα μαλλιά μου… Αν έχει παρθεί απόφαση για μένα, να τελειώσουμε εδώ. Θα μάλωνα εγώ ένα παιδί στην εντατική; Έμπαινα στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο big brother.
Πρόεδρος: Με αυτούς τα βάζετε;
Κατηγορούμενη: Με όλους! Να πω χειριστικό ένα παιδί 8 ετών και τετραπληγικό; Είναι δυνατόν; Συγγνώμη για τον τόνο μου και την αγανάκτηση της φωνής μου, αλλά δεν γίνεται.

Η πρόεδρος επέμεινε σε ερωτήσεις που αφορούν ένα πρόσωπο με το όνομα «κυρία Σία», με την οποία η κατηγορούμενη αντάλλασσε μηνύματα. «Η Σία ήταν μια κυρία που ήξερε μια άλλη, μια γριά, που διάβαζε προσευχές για να γίνει καλά το παιδί. Μου είχε ζητήσει 100€ και τα είχα δώσει για το παιδί. Η Σία έλεγε τον καφέ και έριχνε τα χαρτιά. Μου είπε ότι η γρια θα προσευχηθεί και για το παιδί και για εμένα και για τον Μάνο. Γιατί μας είπε ότι μπορεί να υπάρχει μαγεία μέσα στο σπίτι», εξήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πισπιρίγκου κατά Ηλιάδη
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε την Ρούλα Πισπιρίγκου για ποιο λόγο οι μάρτυρες να καταθέτουν ψέματα κι εκείνη έστρεψε τα βέλη της για ακόμα μία φορά κατά του ενταντικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη.

«Οι άνθρωποι της ΜΕΘ δεν είναι καλά. Αυτά που λένε ήταν όλοι επηρεασμένοι από αυτά που τους έλεγε ο Ηλιάδης. Τις κατινιές κατέθεσαν. Αν ήταν το μαλλί κατσαρό ή ίσιο, αν το νύχι ήταν μπλε ή κόκκινο. Με κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια.

Η πρόεδρος ρώτησε την κατηγορούμενη, γιατί ήθελε να κεράσει τον κ. Ηλιάκη, όπως φαίνεται από μηνύματα που αντάλλαξαν κι εκείνη είπε ότι ήθελαν να τον ευχαριστήσουν επειδή το παιδί θα έπαιρνε εξιτήριο και πως του δώρισαν και ένα ρολόι 300 ευρώ με δόσεις.

Στο «μικροσκόπιο» της εξέτασης της κατηγορουμένης μπήκαν οι κινήσεις της κατηγορούμενης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του κοριτσιού

Πρόεδρος: Τι σημαίνει για εσάς ψύχραιμη μητέρα;
Κατηγορούμενη: Δεν κανείς ακραίες συμπεριφορές. Δεν δείχνεις το συναίσθημα σου.
Πρόεδρος: Όταν είναι ακραία τα πράγματα; Όταν βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση; Πέρα από αυτό το «τρέξτε», γιατί δεν είπατε «το παιδί δεν αναπνέει»;
Κατηγορούμενη: Εγώ δεν είμαι γιατρός να κάνω διάγνωση. Άνοιξα την πόρτα και ήταν η νοσηλεύτρια στο μισό μέτρο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ανάλυση στη νοσοκόμα.
Πρόεδρος: Γιατί δεν κάνατε ΚΑΡΠΑ στο παιδί;
Κατηγορούμενη: Θα έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ στο παιδί; Ήταν η νοσηλεύτρια εκεί! Ερχόταν η νοσοκόμα! Δεν θα έκανε ΚΑΡΠΑ εκείνη και θα έκανα εγώ; Αν δεν μπορεί να φύγει!
Πρόεδρος: το παιδί είχε ρινικό οξυγόνο ή όχι;
Κατηγορούμενη: Είχε το οξυγόνο. Αν το είχαν δει πράγματι ότι δεν το είχε τότε θα έπρεπε να είχαν πάει στον εισαγγελέα εκείνη τη στιγμή ή να με είχαν καλέσει την επόμενη ημέρα να μου το πουν. Ξαφνικά τώρα θυμήθηκαν να τα πουν; Από τα χιλιάδες παιδιά, το δικό μου παιδί θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια; Σίγουρα το είχε το οξυγόνο. Δεν υπήρχε κανείς να το βγάλει. Ήμουν μόνο εγώ στο δωμάτιο.

Η πρόεδρος ρώτησε την 35χρονη για ποιο λόγο δεν ζήτησε από τη φίλη της με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο τη στιγμή της ανακοπής να και την μητέρα ενός άλλου παιδιού από το διπλανό δωμάτιο να έρθουν να καταθέσουν για τα γεγονότα.

«Δεν πρότεινα τη φίλη μου, γιατί δεν ήξερα ότι μπορώ να βάλω μάρτυρες. Εμένα μου είχε πει επίσης ότι δε θέλει να ανακατευτεί καθόλου και βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσα ότι έδωσε μηνύματα στον κ. Δασκαλάκη» απάντησε και σημείωσε πως και για την άλλη μάρτυρα δεν ήταν εκείνη που ελάμβανε τις πρωτοβουλίες.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έκρυψε την αγανάκτησή του, όταν στη δίκη έγινε αναφορά και σε ένα μήνυμα που η κατηγορούμενη έστειλε στον Μάνο Δασκαλάκη.

Το μήνυμα έγραφε: «σου είπα να σκεφτείς αυτό που κάνεις, γιατί δεν θα υπάρχει επιστροφή ό,τι και αν πάθει η Τζωρτζινα, αν πάθει».

Σχετικά Άρθρα