Χαρίτσης: Οι επιθέσεις δεν θα μένουν αναπάντητες – Διάλογος προοδευτικών δυνάμεων με πολιτικό περιεχόμενο

 Χαρίτσης: Οι επιθέσεις δεν θα μένουν αναπάντητες – Διάλογος προοδευτικών δυνάμεων με πολιτικό περιεχόμενο

Με αιχμές προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης κατά την Σύσκεψη Στελεχών της Νέας Αριστεράς. Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, «δεν μας πείθει η λογική του ηγέτη που είναι σε «αδιαμεσολάβητη» σχέση με την κοινωνία. Γιατί ξέρουμε ότι υποκρύπτει τις χειρότερες εκδοχές του αρχηγισμού», «φωτογραφίζοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Διάλογος προοδευτικών δυνάμεων με πολιτικό περιεχόμενο

Την ίδια ώρα, «η πρόταση της Νέας Αριστεράς είναι συγκεκριμένη: το πολιτικό περιεχόμενο μετράει. Ένα περιεχόμενο που εκκινεί πάντα από το έδαφος της αριστεράς. Και πάνω σε αυτό θα μετρηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής. Αλλά με κοινωνικές και προγραμματικές συγκλίσεις». «Η Νέα Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που ενδιαφέρονται για την πρότασή μας», συνέχισε.

Όπως τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, «είμαστε η Αριστερά του «εμείς», όχι η Αριστερά του «εγώ», ενώ αναφερθείς στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατήρησε πως «η κρίση της αριστεράς στη χώρα μας είναι και κρίση αξιοπιστίας. Αυτή πληρώσαμε στις εκλογές του 2023 και αυτή ζήσαμε με ιδιαίτερη ένταση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια και κυρίως μετά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής».

«Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα κόμμα που μεταλλάσσεται γοργά, φεύγοντας από το πεδίο της Αριστεράς. Φεύγοντας όμως και από το πεδίο της σοβαρότητας. Ένα κόμμα υπό μια νέα ηγετική ομάδα που μιλά για «ατζέντα Ισλαμαμπάντ», κάνει αντιπολίτευση στην εξωτερική πολιτική από τα δεξιά, επιμένει στην ανέξοδη και απολίτικη πολλές φορές καταγγελία», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

«Οι αήθεις επιθέσεις δεν θα μένουν αναπάντητες»

«Και δυστυχώς, είναι πλέον σαφές, ότι όποιος δεν παράγει πολιτική, παράγει τοξικότητα. Με δολοφονίες χαρακτήρων, σκοτεινές διαρροές και υπονοούμενα για υπονομευτές και βαρίδια. Το λέμε για μία ακόμη φορά, ελπίζουμε τελευταία: καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Οι αήθεις επιθέσεις εναντίον στελεχών μας δεν θα μένουν αναπάντητες. Τελεία και παύλα», συνέχισε.

Στην ίδια κατεύθυνση, «και το λέμε αυτό, αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες. Στο όνομα της ενότητας, ανεχτήκαμε φαινόμενα εκφυλισμού. Ανεχτήκαμε την διείσδυση ενός ισχυρού ρεύματος εθνο-λαϊκισμού στις γραμμές μας, τη λογική του μέσου όρου αντί για σαφείς θέσεις. Και το πληρώσαμε αυτό. Όχι μόνο εμείς. Ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος με ιστορικές παραδόσεις εκφυλίζεται και απαξιώνεται». «Η ίδρυση της Νέας Αριστεράς ήταν μια δήλωση ανυπακοής σε αυτόν τον εκφυλισμό και στην απαξίωση», κατέληξε.

Σημειωτέον ότι στην πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της Νέας Αριστεράς, που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων έδωσαν το παρόν πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνδικαλιστικά στελέχη, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη της Νεολαίας, προχωρώντας σε πανελλαδική συν διάσωση στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία θα αποφασίσει τη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα