Αυγέρη: Ο Κασσελάκης δεν θέτει κομματική πειθαρχία -Κανείς δεν θα διαγραφεί αν δεν ψηφίσει το ν/σ

 Αυγέρη: Ο Κασσελάκης δεν θέτει κομματική πειθαρχία -Κανείς δεν θα διαγραφεί αν δεν ψηφίσει το ν/σ

Παίρνει πίσω τα περί “κομματικής πειθαρχίας” ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος στο STAR, το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.  “Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη της στην εκπομπή “Live News”.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι “κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια“.

Άδικα προκλήθηκε θόρυβος και παρανόηση. Ο πρόεδρος είπε για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την κομματική του πειθαρχεία σε κάτι που είναι εφαρμοσμένο ήδη. Από τον Ιούνιο του 2022 είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το οποίο το αναδιατύπωσε πριν από λίγες ημέρες. Η κομματική πειθαρχία υπάρχει στην πράξη. Εάν σε κάποιον τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Από ότι καταλαβαίνω είναι η μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Ως αξιωματική αντιπολίτευση που φέρνει το σχέδιο νόμου, είχε κομματική πειθαρχία“, είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: “Θέμα κομματικής πειθαρχίας τίθεται για την κυβέρνηση που φέρνει σχέδια νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε προτάσεις νόμου ομόφωνα υπογεγραμμένες από όλους ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν κάπου επιβάλλεται να υπάρχει κομματική πειθαρχία είναι στα σχέδια νόμου που φέρνει η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καν το σχέδιο νόμου από τη Νέα Δημοκρατία ώστε να το αξιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μόνο δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες αναιρούνται από τον ίδιο και από κεντρικά του στελέχη και εμείς μιλάμε για κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κάποιος δεν το ψηφίσει“.