Βέλγιο: Σύλληψη τριών ατόμων – Αναφορές ότι ετοίμαζαν επίθεση

 Βέλγιο: Σύλληψη τριών ατόμων – Αναφορές ότι ετοίμαζαν επίθεση

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη τρεις άνδρες σε λεωφορείο από τη Λιλ προς τις Βρυξέλλες, αφού ένας επιβάτης δήλωσε ότι άκουσε άλλους επιβάτες να μιλούν για σχεδιασμό επίθεσης, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων VRT.

Ο επιβάτης που έκανε την κλήση έκτακτης ανάγκης «ελήφθη αμέσως πολύ σοβαρά υπόψη. Όλα ερευνώνται τώρα περαιτέρω», δήλωσε ο Αν Μπέργκερ της ομοσπονδιακής αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους υπόπτους.

Οι υπόλοιποι επιβάτες κατέβηκαν ένας-ένας από το λεωφορείο και ελέγχθηκαν- όπως και οι αποσκευές και το λεωφορείο.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό μετά την επίθεση του Οκτωβρίου, κατά την οποία ένας δράστης σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς ποδοσφαίρου κοντά στο κέντρο της πόλης, σε μια επίθεση που υψηλόβαθμοι Βέλγοι πολιτικοί καταδίκασαν ως «βίαιη τρομοκρατική επίθεση». Ο ύποπτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία των Βρυξελλών την επόμενη ημέρα.

Λίγες ημέρες αργότερα, η βελγική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση του μηχανισμού ασφαλείας της χώρας και τη διασφάλιση μιας ταχείας και συντονισμένης αντίδρασης σε ενδεχόμενες απειλές.

Σχετικά Άρθρα