Sputnik: Η Ελλάδα υποσχέθηκε νέα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στην Ουκρανία

 Sputnik: Η Ελλάδα υποσχέθηκε νέα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απέσπασε υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα προμηθεύσει την Ουκρανία εκ νέου με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά. Μάλιστα όπως αναφέρει, δόθηκε στον Κ.Μητσοτάκη προθεσμία λίγων ημερών για να αποφασίσει ποια οπλικά συστήματα θα παραδώσει στην Ουκρανία.

Μάλιστα όπως αναφέρει το σχέδιο παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έλαβε λίγες ημέρες προθεσμία για να αποφασίσει για αποστολή των νέων οπλικών συστημάτων στο Κίεβο.

Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ, ήταν από τις πρώτες που έστειλε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. « Η Ελλάδα έχει ήδη δώσει τα πάντα, έχει παραβιάσει την εθνική άμυνα, ειδικά στα νησιά, για να στηρίξει την Ουκρανία με αμυντικό υλικό », γράφουν τα δημοσιεύματα.

Τον Αύγουστο, η Αθήνα επέλεξε να ενταχθεί σε έναν συνασπισμό χωρών που εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Στρατός

Τον Αύγουστο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει μια κοινή δήλωση για συνεχίση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Επιπλέον και ότι η Αθήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις προσπάθιες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδικάσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από δυτικές χώρες και κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να παρατείνει τη σύγκρουση.

Στις αρχές Ιουνίου 2023, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν παρά τις αποστολές ξένων όπλων στο Κίεβο, κάτι που αναμφίβολα θα προκαλούσε «περισσότερα δεινά» στην Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα