Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει με κομματική πειθαρχία το ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια

 Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει με κομματική πειθαρχία το ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια

Το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα ψηφίσει θετικά όποτε έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά, μάλιστα, θα τεθεί και κομματική πειθαρχία, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην συνέντευξη του στο Star. Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για “πολιτική δειλία” με αφορμή την προτροπή του στους βουλευτές της κυβέρνησης που διαφωνούν με το νομοσχέδιο να απέχουν από την διαδικασία, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον για “πολιτική εκμετάλλευση”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;

«Και ο πρωθυπουργός που τώρα εγκολπώνεται την ορολογία του κ. Σαμαρά για να δαιμονοποιήσει λέξεις αυτό μόνο ελαφρότητα δείχνει. Η ουσία ποια είναι; Μπορεί μία οικογένεια να είναι πιο χαρούμενη; Μπορεί ο συμπολίτης μας να είναι πιο χαρούμενος; Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός σε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι δεν παίρνουμε κάτι από κάποιον για να το δώσουμε σε κάποιον άλλο. Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Το είπε σωστά αυτό. Το δεύτερο το οποίο είπε αφορά στον κ. Ανδρουλάκη. Ότι δεν πρόκειται να δέσει τα κορδόνια του. Θέλω να σας πω ότι αν η στάση του πρωθυπουργού είναι μία στάση πολιτικής δειλίας σε σχέση με την αποχή του κόμματός του, η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μία στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Δηλαδή είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο του κ. Πλεύρη και του κ. Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Δάνειο 230.000€ στα κομματικά ΜΜΕ – Στόχος να παραμείνουν σε λειτουργία

Σε σχέση με το δάνειο στα κομματικά ΜΜΕ που έγινε στις γιορτές ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις τους αποκάλυψε πως ήταν μία δανειοδότηση που έγινε σύννομα και ήταν ύψους 230.000 ευρώ.

Ο κ. Κασσελάκης υπεραμύνθηκε της απόφασής του και ερωτηθείς αν εξέτασε όλα τα άλλα ενδεχόμενα εξήγησε πως η εναλλακτική ήταν το κόμμα να έχει εξαρτήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όσον αφορά στα κομματικά ΜΜΕ εξήγησε πως στόχος του είναι να παραμείνουν σε λειτουργία και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ραδιόφωνο και όχι να μείνουν μόνο οι ηλεκτρονικές σελίδες αλλά η απόφαση θα ληφθεί στα αρμόδια όργανα.

Σχετικά Άρθρα