Άνοιξε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου

 Άνοιξε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου

Ανοιχτό και επισκέψιμο για τους λάτρεις του σκι και του snowboard είναι από αύριο Παρασκευή (12/1) το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, μετά και την τελευταία χιονόπτωση που συγκέντρωσε πολύ χιόνι σε όλες τις πίστες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Κενταύρων Όρος» που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο «ανοίγουμε από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική ποσοτικά και ποιοτικά κατάσταση του χιονιού, η λειτουργία των εγκαταστάσεων, που είναι πιστοποιημένα ασφαλής και με τη παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου και του αναγκαίου προσωπικού, διασφαλίζουν άριστες συνθήκες χιονοδρομίας και αναψυχής για τους επισκέπτες».

Και οι δρόμοι που οδηγούν προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως και τα τρία πάρκινγκ, είναι ανοιχτοί και καθαροί από χιόνι.

Σύμφωνα με το snowreport.gr, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες διαθέτει 5 πίστες συνολικού μήκους 15χλμ: 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.

Το Χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο. Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

Σχετικά Άρθρα