Τριήμερο ψυχρής εισβολής – Πέμπτη βράδυ το νέο πιο ισχυρό κύμα – Η νεότερη πρόγνωση

 Τριήμερο ψυχρής εισβολής – Πέμπτη βράδυ το νέο πιο ισχυρό κύμα – Η νεότερη πρόγνωση

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα αν και η χώρα θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, θα επιμείνει το χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο με χιονοπτώσεις και χιονόνερο ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Πιο δυτικά όμως, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Με πολύ κρύο ξημέρωσε η βόρεια Ελλάδα, καθώς, κατά τόπους, η θερμοκρασία ήταν κάτω απο το μηδέν, ενώ μέχρι το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με χιονόνερο και χιονόπτωση στα γύρω βουνά αλλά όσο προχωράει η μέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη υποχωρούν τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα και θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ήλιο, αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό.

  • Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται, αλλά από το βράδυ της ίδιας μέρας ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει και πάλι την χώρα μας και θα φέρει πάλι χειμωνιάτικο καιρό ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα γενικευτούν ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται από την Θεσσαλία και πιο νότια.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος θα είναι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, βροχές και τσουχτερό κρύο. Οι ψυχρές αέριες μάζες θα είναι παρούσες από την Παρασκευή έως και την Κυριακή με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και στον νομό Αττικής, στα βόρεια και στα βορειοδυτικά τμήματα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και από τα 200 μέτρα και πάνω, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σχετικά Άρθρα