Τζάκρη για ακρίβεια: Τα μέτρα Μητσοτάκη δεν αποφέρουν κανένα κέρδος στους καταναλωτές

 Τζάκρη για ακρίβεια: Τα μέτρα Μητσοτάκη δεν αποφέρουν κανένα κέρδος στους καταναλωτές

Τα μέτρα της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το ρητό «ώδινεν όρος και έτεκεν μύν» (πολύ κακό για το τίποτα), επισημαίνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την ίδια να τονίζει ότι «στην πράξη δεν αποφέρουν το παραμικρό κέρδος στους καταναλωτές». Όπως επισημαίνει σε σχετική δήλωσή της η Θεοδώρα Τζάκρη, κυβέρνηση «αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά αποσπασματικά το τεράστιο θέμα της ακρίβειας» και «μέσα σ’ ένα ασαφές πλαίσιο αναφέρεται σε έξι κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια δομείται από τα ολιγοπώλια πριν το προϊόν φτάσει στο εκάστοτε σημείο ελέγχου».

Αναλυτικά η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά αποσπασματικά το τεράστιο θέμα της ακρίβειας που έχει φέρει σε απόγνωση τα 8/10 νοικοκυριά της χώρας.

Μέσα σ’ ένα ασαφές πλαίσιο αναφέρεται σε έξι κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια δομείται από τα ολιγοπώλια πριν το προϊόν φτάσει στο εκάστοτε σημείο ελέγχου.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι για έξι κατηγορίες προϊόντων θεωρεί σημείο ελέγχου και τις αποθήκες των προμηθευτών. Αυτή η πρακτική αφήνει, αφενός ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στις υπόλοιπες 60 από τις 66 κατηγορίες βασικών αγαθών και αφετέρου αφήνει ανέγγιχτο τον άλλο πόλο κερδοσκοπίας που είναι τα ίδια τα super markets, που παράγουν και διαθέτουν τα δικά τους αγαθά.

Τα ολιγοπώλια μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης θα μετατρέψουν την κατάργηση των εκπτώσεων σε κατάργηση των προσφορών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα. Στην πράξη τα μέτρα Μητσοτάκη δεν αποφέρουν το παραμικρό κέρδος στους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση θα λάβει ηχηρή και τεκμηριωμένη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από ένα πλαίσιο στοχευμένων και κοστολογημένων μέτρων που θα καταστέλλουν δραστικά την κερδοσκοπία και την ακρίβεια στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας όλων των βασικών αγαθών.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι προσχηματικές και αναιρούν ακόμη και τον δικό της ορισμό για το πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα αγαθά για την διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση, τα οποία η ίδια είχε προσδιορίσει σε 66 κατηγορίες και σήμερα παρεμβαίνει μόνο στις 6. Εκ του αποτελέσματος, τα μέτρα της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το ρηθέν «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

Πρόκειται για μέτρα που ανακοινώθηκαν υπό το κράτος πανικού και μετά την απαίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για επιβολή ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής λιανικής πώλησης για το βρεφικό γάλα.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι δεν ορίζει ο ίδιος την πολιτική ατζέντα στην Χώρα και ότι ο εκφραστής των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα