Ζαχαράκη για ομόφυλα ζευγάρια:  Όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο, συμφωνούμε όλοι

 Ζαχαράκη για ομόφυλα ζευγάρια:  Όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο, συμφωνούμε όλοι

Για το ζήτημα των διαφωνιών που εκφράζουν βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ερωτηθείσα αν τελικά το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε «ας περιμένουμε να ακούσουμε το πλήρες πλέγμα των σκέψεων του πρωθυπουργού και μετά νομίζω και οι βουλευτές μας θα έχουν αρκετό χρόνο έτσι ώστε να σκεφτούν, να καταλήξουν».

«Όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο φαντάζομαι ότι είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό»

Ακολούθως η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πρόσθεσε ότι «σε θέματα, ούτως ή άλλως, κατά συνείδηση ψήφου, αντιλαμβάνεστε ότι τίθεται ένα διαφορετικό πλαίσιο, όπως είχε γίνει και με το Σύμφωνο Συμβίωσης».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «εγώ θα έλεγα ότι θα είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική η παρέμβαση του πρωθυπουργού, όπως και όλα τα νομοσχέδια. Γιατί μην ξεχνάμε ότι και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη σύνθεσή της έχει ψηφίσει πολλά και σημαντικά και μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια».

Όσο για το αν θα υπάρξει πρόβλημα για τους υπουργούς και υφυπουργούς που δεν θα ψηφίσουν, η Σοφία Ζαχαράκη παρέπεμψε πάλι στην τοποθέτηση που θα έρθει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επ’ αυτού, ωστόσο σημείωσε πως «όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο φαντάζομαι ότι είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό».

Σχετικά Άρθρα