Νέα Αριστερά: Αίτημα για να μιλήσει στην ελληνική βουλή ο Μαχμούντ Αμπάς

 Νέα Αριστερά: Αίτημα για να μιλήσει στην ελληνική βουλή ο Μαχμούντ Αμπάς

«Στη Γάζα ματώνει η καρδιά της ανθρωπότητας» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης κατά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Γιούσεφ Ντόρκχομ. Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να αποφευχθεί η επέκταση του πολέμου στο Λίβανο.

«Κανένας ευαίσθητος άνθρωπος δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτήν την αδιανόητη τραγωδία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να άρει το βέτο τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να σιγήσουν τα όπλα και να δοθεί χώρος στη διπλωματία. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στον Νετανιάχου και να στηρίξει έμπρακτα το αίτημα για κατάπαυση του πυρός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Από την πλευρά του ο Γιούσεφ Ντόρκχομ μίλησε στον Αλέξη Χαρίτση για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα «όπου τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστροφής των υποδομών».

Μάλιστα, ο Αλέξης Χαρίτσης ενημέρωσε τον Ντόρκχομ ότι θα καταθέσει επίσημα αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να προσκληθεί και να μιλήσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.