Καιρίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Όποιος υπουργός διαφωνεί να παραιτηθεί

 Καιρίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Όποιος υπουργός διαφωνεί να παραιτηθεί

Την άποψη πως όποιος υπουργός διαφωνεί με τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να παραιτηθεί εξέφρασε ο Δημήτρης Καιρίδης, «φωτογραφίζοντας» τον Μάκη Βορίδη που έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση που δέχθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, για το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση και συνέχισε: «όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχεία. Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Σε ό,τι αφορά στη στάση των βουλευτών και κατ’ επέκταση και του ίδιου, ο Δημήτρης Καιρίδης είπε: «από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

Σχετικά Άρθρα