Θεσσαλονίκη: Αλληλοκατηγορούνται ο σύντροφός της 41χρονης και ο φίλος του -Με κουζινομάχαιρο η δολοφονία

 Θεσσαλονίκη: Αλληλοκατηγορούνται ο σύντροφός της 41χρονης και ο φίλος του -Με κουζινομάχαιρο η δολοφονία

Nέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας από τον σύντροφο της και έναν φίλο του.Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα στην άτυχη γυναίκα και με το που πάτησε το πόδι της στο σπίτι του συντρόφου της, της επιτέθηκαν και την σκότωσαν. Μέχρι στιγμής οι δύο κατηγορούμενοι δίνουν διαφορετικές εκδοχές για τα όσα συνέβησαν χωρίς να έχουν καταφέρει να πείσουν τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν ήθελαν να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα, αλλά να την ληστέψουν. Πιο συγκεκριμένα, ο φίλος του συντρόφου της 41χρονης ανέφερε πως είχαν αποφασίσει να τη ληστέψουν. Ωστόσο κατά την ακινητοποίησή της ο σύντροφος της την σκότωσε. Από τη μεριά του, ο σύντροφος της γυναίκας δεν αποδέχεται την εμπλοκή του στη δολοφονία και λέει πως ήθελαν να την ακινητοποιήσουν για να πάνε στο πατρικό της και να πάρουν κάποια χρήματα.

Τα στοιχεία, η ενέδρα και οι προσπάθειες παραπλάνησης των Αρχών

Τα στοιχεία σε βάρος των δύο ανδρών είναι συντριπτικά και προέκυψαν μέσα από πλήθος βιντεοληπτικού υλικού, από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του συντρόφου της γυναίκας όπου εντοπίστηκαν DNA και αποτυπώματα, από την εύρεση πειστηρίων του εγκλήματος όπως κλινοσκεπάσματα και στρώμα κρεβατιού με ίχνη αίματος κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη αλλά και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ως προς το χρονικό της άγριας δολοφονίας, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως όλα συνέβησαν στις 23:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν η 41χρονη μετέβη στο σπίτι του 39χρονου συντρόφου της.

Εισερχόμενη στο διαμέρισμα, η 41χρονη δέχθηκε επίθεση από τους δύο άνδρες οι οποίοι την ακινητοποίησαν και με την απειλή μαχαιριού της έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες και την φίμωσαν με ταινία.

Κατόπιν την μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο, όπου της κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στην αριστερή και δεξιά τραχηλική χώρα. Ακολούθως μετέφεραν στο διαμέρισμα βαλίτσα – μπαούλο όπου την τοποθέτησαν και εν συνεχεία τη μετέφεραν σε θαμνώδη περιοχή στη Χαλκιδική.

Κατόπιν επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος, όπου επιχείρησαν να καταστρέψουν τα ίχνη και πειστήρια του εγκλήματος, καθαρίζοντας το διαμέρισμα και απορρίπτοντας διαδοχικά σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος, όπως τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του θύματος, το μέσο τέλεσης και το στρώμα του κρεβατιού επί του οποίου δολοφονήθηκε το θύμα.

Προκειμένου δε να παραπλανήσουν τις αρχές, μετά την ολοκλήρωση των ως άνω πράξεών τους, τοποθέτησαν έτερο στρώμα στο ως άνω κρεβάτι. Οι δράστες, μετά τη δολοφονία, αφαίρεσαν από το θύμα 80 ευρώ.

Η ιατροδικαστική

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη σορό της 41χρονης, που δολοφονήθηκε από δύο άνδρες στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σορός της 41χρονης φέρει τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων, τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο δικηγόρος του 39χρονου συντρόφου της 41χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη για την οποία κατηγορείται τόσο ο ίδιος όσο και ένας 34χρονος φίλος του.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε, μιλώντας στον Alpha, πως συνεχίζει να είναι ο συνήγορος του 39χρονου δράστη της γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας: «Δεν έχει ομολογήσει την πράξη, αντιθέτως την αρνείται και η θέση του είναι πως η πράξη έχει πραγματοποιηθεί από τον άλλο συλληφθέντα και συγκατηγορούμενό του».

«Ο 39χρονος δεν γνώριζε για την πράξη και αρνείται πως μετέφεραν τη 41χρονη με τον άλλον συλληφθέντα. Υπάρχει πράγματι βιντεοληπτικο υλικό, στο οποίο φαίνονται δύο αντρικές φιγούρες αλλά δεν διακρίνονται πρόσωπα ή άλλα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπέρασμα για το ποιοι είναι» συνέχισε ο συνήγορος για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη.

«Ο εντολέας μου είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε κατάσταση σοκ μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Η χθεσινή διαδικασία με τις ραγδαίες εξελίξεις ολοκληρώθηκε χθες στις 05:30 το ξημέρωμα. Ακόμη και για εμένα η επικοινωνία και η συνεννόηση δεν είναι εύκολη» πρόσθεσε.

«Ο ίδιος ο φίλος του φέρεται να δηλώνει πως το κίνητρο ήταν οικονομικό και πιο συγκεκριμένα η ληστεία. 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

“Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές”.

Σχετικά Άρθρα